Acasă » REGIONAL » Iasi » 1.173 de absolvenţi de liceu înscrişi la IaşI la „bac“-ul de toamnă

1.173 de absolvenţi de liceu înscrişi la IaşI la „bac“-ul de toamnă

Elevii ieşeni care nu au susţinut examenul de bacalau­reat în prima sesiune se pregătesc pentru bacalaureatul de toam­nă. Astfel, 1.173 de candidaţi din judeţul Iaşi s-au înscris, dintre care 335 provin din rândul corigenţilor, iar 838 fac parte din rândul celor care nu au promovat în prima sesiune sau în sesiunile anterioare.

Prima probă a examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, se va desfăşura pe data de 21 august. Elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi lite­ratura română. Pe data de 22 august este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar pentru data de 23 august este programată Proba obligatorie a profilului, examen scris. Pe 24 august absolvenţii de liceu vor susţine Proba la alegere a profilului şi specializării, iar pentru 25 şi 28 au­gust este programată Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română.

Pentru data de 28 august este stabilită desfăşurarea Evaluării competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă, pe 29 şi 30 august Evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august se va desfăşura Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de comunicare internaţională. Elevii vor afla rezultatele pe data de 1 septembrie, până la ora 16, aceştia având posibilitatea să depună contestaţii în aceiaşi zi, până la ora 20. Eventualele contestaţii vor fi rezolvate în perioada 2-5 septembrie, rezultatele finale urmând să fie afişate pe 6 septembrie.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pensii 2024. Cine va primi cu 80% mai mult de la poştaş anul viitor

Ministrul Muncii (MMSS), Simona Bucura Oprescu, a oferit clarificări cu privire la impactul noii legi ...