STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Iasi » (FOTO) Avem oficial un nou subprefect. Valentina Iosub a fost instalată în funcţie
pmp

(FOTO) Avem oficial un nou subprefect. Valentina Iosub a fost instalată în funcţie

La fel ca predecesorul ei, Valentina Iosub a preluat funcţia prin detaşare. Din 1993, ea este secretariatul Consiliului Local din Tătăruşi. De ieri, Iaşul are pentru prima dată un subprefect în persoana unei femei. Valentina Iosub a fost instalată în funcţie la doar patru zile după şedinţa de guvern în care s-a decis înlocuirea fostului subprefect, Bogdan Abălaşi, cu Valentina Iosub.

Schimbarea de ştefetă a avut loc în prezenţa lui Dan Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care a dat citire Hotărârii de Guvern prin care Valentina Iosub preia prin detaşare funcţia de subprefect al judeţului, deţinută până acum tot prin detaşare de Bogdan Răzvan Abălaşi. Până ieri, Valentina Iosub a fost secretara Consiliului Local Tătăruşi, funcţie pe care o deţinea încă din 1993. Ea a depus jurământul de credinţă în noua sa calitate, angajându-se să depună toate eforturile pentru a asigura respectarea legii şi bunăstarea cetăţenilor judeţului Iaşi. „Este o profesionistă a administraţiei publice, şi sunt convins că numirea domniei sale este exact ceea ce Instituţia Prefectului avea nevoie“, a spus Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean, prezent la ceremonie.

La rândul său, prefectul Marian Şerbescu i-a mulţumit fostului subprefect pentru buna colaborare şi pentru activitatea sa. El a remarcat nu doar că numirea unei femei este o premieră, dar şi că „Valentina Iosub s-a născut, a crescut şi şi-a clădit cariera exclusiv în mediul rural şi că toate acestea vor asigura prin persoana noului subprefect o interfaţă atât de necesară între autorităţile judeţene şi cele locale“. „Vreau să am o bună colaborare cu primarii din judeţ şi cu instituţia preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi“, a afirmat şi noul subprefect. La ceremonia de numire au participat reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate şi numeroşi primari din judeţ. (Foto: adevarul)

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...