Acasă » CULTURAL » 10 cărți de pus sub Brad. Recomandări de lectură
pmp

10 cărți de pus sub Brad. Recomandări de lectură

Uitați de cadourile scumpe și strălucitoare! Crăciunul acesta se poartă cartea, povestea tipărită pe hârtie. Alegeți cel puțin unul din titlurile Polirom recomandate mai jos și dăruiți-l omului drag! E mai șic, mai provocator. În plus, vă rămân bani și pentru masa dintre ani.

1. Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea, Malala

În Suntem dezrădăcinate, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace Malala Yousafzai nu spune doar povestea ei despre adaptarea la o nouă viaţă și dorul de casă, ci împărtășește și poveștile unor tinere pe care le-a întâlnit în timpul numeroaselor ei călătorii – tinere care şi-au pierdut familia, comunitatea și, adesea, singurul mod de viaţă pe care-l știau. În plină criză a migraţiei, în timp de război și conflicte izbucnite la graniţă, Suntem dezrădăcinate este un avertisment care amintește că fiecare dintre cei 68,5 milioane de oameni ce sunt strămutaţi în prezent reprezintă o persoană cu propriile sale speranţe și aspiraţii, care merită să trăiască în pace și să-i fie respectate drepturile universale.

2. Sapiens. Scurtă istorie a omenirii, Yuval Noah Harari

Acum 100.000 de ani, pe pămînt existau cel puţin şase specii de oameni. Astăzi există una singură: noi, Homo sapiens. Ce s-a întâmplat cu celelalte? Şi cum am ajuns să fim stăpânii planetei? De la începuturile speciei noastre şi rolul pe care l-a jucat în ecosistemul global pînă în modernitate, Sapiens îmbină istoria şi ştiinţa pentru a pune în discuţie tot ce ştim despre noi înşine, ne arată cum ne-am unit ca să construim oraşe, regate şi imperii, cum am ajuns să credem în zei, în legi şi în cărţi, dar şi cum am devenit sclavii birocraţiei, ai consumerismului şi ai căutării fericirii. De neratat!

3. Acasă. O istorie a vieţii private, Bill Bryson

Mulți dintre noi trăim în confortul propriilor locuințe fără să știm cum au ajuns să arate și să fie organizate așa cum sunt astăzi. Pornind de la această constatare, Bill Bryson descrie pe rând camerele și obiectele din ele și ne arată în tot atâtea povești captivante cum au apărut sau cum au evoluat. Astfel, baia constituie punctul de plecare pentru o istorie a igienei, dormitorul – pentru una a sexului sau a morții, bucătăria – pentru o istorie a alimentației și a comerțului cu mirodenii. Iar anecdotica volumului și detaliile picante despre viața privată a unor nume ilustre fac lectura cu atât mai savuroasă. Mai multe pe evz.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Ce să faci de Buna Vestire 2024 pentru a atrage noroc, spor și sănătate. Alimentul esențial de avut în farfurie 

Buna Vestire, cunoscută și sub numele de Ziua Când Îngerul Gabriel I-a Vestit Fecioarei Maria ...