STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Pascani » Contractele de inchiriere pentru modulele din Piata Vale sufera modificari. Vrei sa-ti deschizi o afacere? Stai la mila primarului pentru ca actualii chiriasi sunt favorizati
pmp

Contractele de inchiriere pentru modulele din Piata Vale sufera modificari. Vrei sa-ti deschizi o afacere? Stai la mila primarului pentru ca actualii chiriasi sunt favorizati

 

Modificari si completari dubioase la contractele de inchiriere pentru spatiile comerciale situate in Piata Agroalimentara din zona Vale. Primarul Dumitru Pantazi a initiat un proiect de hotarare pentru sedinta ordinara de miercuri in care doreste sa-i faca „proprietari” pe actualii chiriasi ai modulelor existente. Mai precis, dupa finalizarea termenului contractual de inchiriere a unui spatiu, imobilul nu va mai fi scos la licitatie ci va fi prelungit cu doi ani de zile prin act aditional, la solicitarea unui chirias, de cate ori va fi nevoie.

Acest lucru va fi facut prin semnatura primarului in functie si nu prin hotarare de Consiliu Local, forum decizional. In alta ordine de idei, daca un simplu cetatean doreste sa-si deschida o mica afacere si vrea sa inchirieze un modul atunci va impiedicat de noua hotarare. Din start, actualul chirias este favorizat. Proiectul respectiv nu este vazut bine de catre alesii din opozitie.

 

Marius Pintilie, consilier local PNL, a atras atentia asupra faptului ca se incearca sa se dea definitv acele spatii. „In Piata Vale este deja un haos. Acum, se incearca sa se dea definitiv niste spatii actualilor chiriasi. Sa nu se inteleaga ca as avea ceva cu cineva sau vreun interes. Dar ar fi normal ca dupa ce un contract de inchiriere la un modul se termina sa se scoata spatiul la licitatie prin hotarare de Consiliu Local. Nu sa se prelungeasca acel contract prin semnatura primarului. Decidentul a fost Consiliul Local si ar trebui ca tot el sa ramana”, a precizat Marius Pintilie. Decizia finala va fi luata in sedinta ordinara de miercuri.

 

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Două zile cu peste 120 de recorduri meteo în România. Previziunea ANM: „Cu siguranță vom înregistra noi recorduri” 

Meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie au actualizat prognoza și transmit că se așteaptă la noi ...