Acasă » REGIONAL » Pascani » Majorari de peste 50% la caldura pentru circa 3 000 de abonati din Pascani. Pintilie: RAGCL se indreapta spre inchidere …
pmp

Majorari de peste 50% la caldura pentru circa 3 000 de abonati din Pascani. Pintilie: RAGCL se indreapta spre inchidere …

 

Situatie grea pentru familiile care au ramas bransate la sistemul energetic al Regiei Autonome de Gospodarie Comunala si Locativa Pascani (RAGCL). Peste doua zile consilierii locali vor lua o decizie asupra initiativei de majorare a pretului la caldura intr-un procent de peste 50%. Asta dupa ce actuala conducere a regiei de termoficare a venit cu o propunere in acest sens.

Directorul general RAGCL, Gelu Nedelcu, a precizat faptul ca pretul nu a mai fost actualizat de cativa ani iar daca se va merge in continuare in acest mod se vor aduna alte datorii. Nedelcu cere aceasta ajustare de pret in contextul in care preturile furnizorilor au crescut dar si cheltuielile cu forta de munca.

 

„Trebuie sa se ia in considerare faptul ca de cativa ani de zile noi mergem cu acelasi pret de facturare la gigacalorie. Asta se intampla in contextul in care au crescut preturile la gaz, energie si mai ales cu forta de munca. Noi am ramas tot la acelasi tarif. Daca nu se va aproba acest proiect vom inregistra alte datorii. Vindem agent termic sub pretul de productie”, a precizat Gelu Nedelcu, directorul RAGCL Pascani.

 

Consilierul local PNL, Marius Pintilie a facut precizarea ca regia se indreapta catre inchidere. „In urma auditului facut la RAGCL se arata un adevar trist: aceasta regie merge catre inchidere, mai ales ca numarul de abonati este in scadere. Trebuie luata o hotarare dureroasa pentru ca altceva nu avem ce face. Amanam problema pentru inca un an de zile dar acest lucru nu rezolva situatia reala. Si nu o spun eu, auditul facut acolo arata acest lucru”, a concluzionat consilierul local PNL, Marius Pintilie.

 

Ce-i drept, situatia financiara este dezastruoasa la RAGCL. Chiar daca s-ar majora pretul la caldura, nu s-ar indrepta lucrurile. Inchiderea regiei, asa dupa cum propune Pintilie, ar insemna ca peste 3000 de apartamente, adica peste 7000 de pascaneni cu posibilitati financiare reduse, sa ramana fara caldura. O decizie finala asupra proiectului de majorare a pretului va fi luata in sedinta ordinara de Consiliu Local Municipal de miercuri.

 

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

  1. Abonații au toți repartitoare. Nu se consumă, stau toți cu ele închise. Numai fatarnici si fatarnicii. Indiferent de pret consumul e acelasi, aproape de 0.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...