Acasă » REGIONAL » Pascani » 140 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de politisti. Barbat din Cristesti prins cu peste 30.000 de artificii
pmp

140 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de politisti. Barbat din Cristesti prins cu peste 30.000 de artificii

 

Peste 140 de kg de articole pirotehnice deținute fără drept au fost confiscate de poliţiştii ieşeni pe parcursul acțiunii „Foc de Artificii”. Peste 50 de persoane sunt cercetate penal pentru nerespectatrea legislației privind articolele pirotehnice.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, prin Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a acţionat la nivel judeţean, în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

 

Astfel, în această perioadă, polițiștii au efectuat 37 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 10 juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

 

De asemenea, au constatat 51 de infracţiuni, fiind efectuate cercetări în cauze penale. Totodată, au fost confiscate 144 de kilograme de articole pirotehnice.

 

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii ieşeni au desfășurat activități de informare în școlile din judeţ.

 

În această perioadă nu au fost înregistrate răniri de persoane cauzate de folosirea necorespunzătoare sau neautorizate a articolelor pirotehnice. 

La data de 25.11.2017, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani au depistat pe raza localităţii Cristeşti, pe DN2-E85, un tânăr ce transporta cu o autoutilitară, fără drept, peste  30.000 de articole pirotehnice din categoria F2.

 

De asemenea, la data de 21.12.2017, poliţiştii din cadrul S.A.E.S.P. au depistat pe raza municipiului Iaşi un bărbat care comercializa articole pirotehnice, fără drept. Asupra sa au fost depistate peste 15.000 de articole pirotehnice din categoriile F2, F3-F4.

 

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept ”, faptă prev şi ped. de art. 37, lit. a din Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

 

About Eduard PANAIT

Jurnalist

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Elevii care deranjează ora pot fi trimiși în altă sală sub supravegherea altui profesor. Noul regulament din școli și noul Statut al Elevului, puse în dezbatere de Ministerul Educației

Noul regulament de organizare și funcționare a școlilor și noul Statut al Elevului, puse în ...