STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Iasi » 42 de permise retinute intr-o ampla actiune pe drumurile publice a politistilor rutieri
pmp

42 de permise retinute intr-o ampla actiune pe drumurile publice a politistilor rutieri

 

La data de 11 ianuarie a.c., în intervalul orar 12.00-20.00, poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi, cu sprijinul celor de ordine publică  au organizat şi desfăşurat o amplă acţiune pe drumurile publice din judeţul nostru, pentru combaterea principalelorcauze generatoare de accidente rutiere grave.

 

Dintre cei 85 de poliţişti participanţi la activităţi, 53 au fost de la ordine publică, iar 32 de la rutieră.  

Au fost aplicate 371 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 61 pentru viteză neregulamentară, 10 pentru depăşire neregulamentară, 4 pentru alcool, 38 pentru abateri comise de biciclişti, 38 pentru abateri comise de pietoni, 20 pentru abateri comise de căruţaşi, iar restul pentru alte abateri. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 123.958 lei.

 

Au fost reţinute 42 de permise de conducere, dintre care 1 pentru viteză, 10 pentru depăşire neregulamentară, 5 pentru alcool, iar 23 pentru neacordare prioritate pietoni.

 

Au fost retrase 8 certificate de înmatriculare. Poliţiştii vor continua acţiunile şi în acest sfârşit de săptămână, pentru reducerea riscului rutier.

Spre exempu, un bărbat, de 27 ani, din judeţul Suceava, a condus un autovehicul pe DE 583, cu viteza de 155 km/h, pe un sector de drum cu viteză limitată de 50 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor OUG nr. 195/2002, cu amendă în cuantum de 2.900 lei. De asemenea i-a fost reţinut permisul de conducere.


Un alt bărbat, de 47 ani, din municipiul Iaşi a fost depistat pe DE 583, în localitatea Leţcani, în timp ce conducea un autovehicul fără a avea încheiată poliţa RCA. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 132/2017, cu amendă de 1.000 lei. S-a luat măsura reţinerii certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.

 

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...