Acasă » CULTURAL » Educatie » Activităţi informativ – preventive la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” din Paşcani
pmp

Activităţi informativ – preventive la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” din Paşcani

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au organizat şi desfăşurat șase activităţi informativ – preventive la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” din Paşcani.

„Persoanelor întâlnite le-au fost transmise recomandări privind prevenirea consumului de alcool şi droguri, precum şi prevenirea actelor de violenţă. Cu această ocazie, au fost informaţi ca, în situaţia în care au cunoştinţe despre persoane consumatoare de droguri să le îndrume la Centrul de Prevenire Evaluare Consiliere Antidrog Iaşi din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog în vederea acordării serviciilor gratuite de evaluare, consiliere psihologică, socială, de grup, familială pentru renunţarea la consumul de droguri.
Au fost transmise recomandări privind prevenirea consumului de alcool şi droguri conducătorilor auto participanţi la trafic. Totodată, s-a făcut referire la Legea nr. 213/2023, prin care se elimină posibilitatea ca cei care au produs un accident rutier fiind sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau neavând permis de conducere şi în urma accidentului a rezultat decesul uneia sau mai multor persoane, să fie condamnat la închisoare cu suspendare.
O altă activitate a constat în transmiterea unor informații privind reducerea riscului de victimizare. S-a pus accentul pe discriminare (noţiuni generale: definiţie, criterii, forme de manifestare, instituţii cu rol în constatarea formelor de discriminare) și pe aspectele legislative (drepturile copiilor, actele normative care sancţionează faptele de discriminare).
La activităţi au participat aproximativ 100 de elevi și 5 cadre didactice”, precizează Biroul de presă IPJ Iași într-un comunicat.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

TikTok se pregătește să lanseze o nouă platformă. Va concura în mod direct cu Instagram 

TikTok se pregătește să-și extindă orizonturile prin lansarea unei noi aplicații dedicată fotografiilor, numită TikTok ...