Acasă » LIFESTYLE » Retete » 8 rețete delicioase, care îți aduc toamna în farfurie
thomplast
pumpkin muffins with cheese and seeds

8 rețete delicioase, care îți aduc toamna în farfurie

Putem să ne bucurăm din plin de legumele toamnei și dacă le vom pune în valoare în preparate gustoase și hrănitoare. Pentru un plus de inspirație, parcurgeți articolul de mai jos, în care veți întâlni câteva rețete care pot intra oricând în topul celor mai iubite feluri de mâncare ale familiilor voastre.

Brioșe-aperitiv, cu dovleac

Când nu mai știi ce să le pregătești celor dragi pentru gustări sau aperitive, orientează-te cu încredere spre brioșe. Acestea se prepară ușor, iar pentru toamnă poți alege o rețetă cu dovleac. În plus, astfel de brioșe sunt numai bune inclusiv pentru pachețelul pentru școală al celor mici.

Ingrediente pentru 12 Brioșe-aperitiv, cu dovleac

250 g dovleac
300 g făină
250 g brânză dulce
250 ml lapte degresat
2 ouă (de mărime medie)
1 ceapă (medie)
2 lingurițe ulei de măsline
2 lingurițe rozmarin proaspăt
1/4 linguriță sare
1 lingură semințe de dovleac
ulei
Timp de preparare: 45 de minute

Cum se prepară Brioșele-aperitiv, cu dovleac

Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 180 de grade
Pasul 2: Vei lua niște forme speciale pentru copt brioșele și le vei unge cu puțin ulei
Pasul 3: Vei toca rozmarinul și ceapa
Pasul 4: Vei rade dovleacul
Pasul 5:Vei pune ceapa la călit, în ulei. Adaugă și rozmarinul. Vei lăsa ceapa să se rumenească aproximativ 5 minute
Pasul 6: Vei pune amestecul de ceapă și rozmarin într-un vas și peste ele vei pune dovleacul, făina și sarea.
Pasul 7: Într-un alt vas, vei pune brânza dulce, ouăle și laptele. Le vei amesteca bine
Pasul 8: Pune laolaltă amestecul de dovleac și cel de făină, obținând un aluat consistent
Pasul 9: Aluatul va fi distribuit în formele de brioșe. Le vei presăra cu semințele de dovleac
Pasul 10: Vei pune la cuptor brioșele pentru aproximativ 25 de minute

Salată caldă cu dovleac, spanac și quinoa

Pentru zilele reci de toamnă ai nevoie de salate calde, care să-și furnizeze o parte din necesarul de vitamine, minerale și fibre. Varianta de mai jos este consistentă și va fi o încântare, grație combinației dintre gusturile proaspete ale dovleacului, spanacului și aromele deosebite ale condimentelor.

Ingrediente pentru 2 porții de Salată caldă cu dovleac, spanac și quinoa

2 căni de dovleac
2 mâini de baby spanac
1 cană de quinoa
1 lingură rozmarin
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
2 căni de apă
opțional: 1 mână de migdale sau de alune, tocate
Timp de preparare: 35 de minute

Ingrediente pentru amestecul de condimente

1/2 linguriță sare de Himalaya
1/2 linguriță coriandru
1/2 linguriță piper negru
5 prafuri de scorțișoară
1 vârf de pudră de Chilly

Ingrediente pentru sosul salatei

1, 5 linguri zeamă de lămâie
1 lingură sos Tahini (un fel de pastă de susan)
3 linguri sos Tamari (sos de soia fără grâu)
1 lingură ulei de măsline

Cum se prepară Salata caldă cu dovleac, spanac și quinoa

Pasul 1: Curăță dovleacul și taie miezul în cuburi cu latura de 1 cm
Pasul 2: Combină toate condimentele
Pasul 3: După ce ai spălat quinoa, o vei pune quinoa la gătit: o vei pune într-o cratiță, peste ea vei turna 2 căni de apă. Odată ce aceasta începe să fiarbă, vei lăsa încet focul, vei pune capacul și o vei mai lăsa la foc mai mic pentru aproximativ 15 minute. Din când în când, vei verifica dacă a absorbit apa și dacă s-a înmuiat.Când este gata, o vei lăsa la răcit
Pasul 4: Vei toca usturoiul și rozmarinul
Pasul 5: Vei căli usturoiul în uleiul de măsline, adăugând și rozmarinul.Odată ce usturoiul începe să se rumenească, vei adăuga acolo și dovleacul.Vei amesteca permanent, având grijă să nu lipească
Pasul 6: Amestecă toate ingredientele pentru sosul salatei.
Pasul 7: După ce dovleacul va începe să se înmoaie, vei pune peste el și spanacul.Acoperă vasul respectiv cu un capac și mai lasă la foc mic, până când ambele legume se frăgezesc
Pasul 8: Pune quinoa într-un vas. Peste ea vei adăuga amestecul de dovleac și de spanac. Pune peste salată sosul și, dacă vrei, poți să o decorezi cu migdale sau cu nuci tocate. Mai multe retete pe qbebe.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Rețeta zilei: Tartă cu zmeură şi cremă de brânză

Tartă cu zmeură şi cremă de brânză Ingrediente Tartă cu zmeură şi cremă de brânză ...