Acasă » POLITIC » A fost ales momentul zero din era Dăncilă. Ce urmează să se întâmple joi seară
thomplast

A fost ales momentul zero din era Dăncilă. Ce urmează să se întâmple joi seară

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că joi seară, dacă va trece moțiunea de cenzură, va propune PSD un nou premier. El a precizat că are mai multe opțiuni pentru această funcție și că se va întâlni cu foștii săi colegi pentru a negocia refacerea majorității parlamentare din 2016, dar fără Viorica Dăncilă și echipa sa. Ponta susține că propunerea de premier este un om din afara celor două partide.„Eu am deja o propunere de premier, care să nu fie nici de la PSD, nici de la Pro România, că sunt orgoliile foarte mari. Joi seara, după ce trece moțiunea le voi propune celor de la PSD, un PSD fără Dăncilă, fără Fifor, să refacem majoritatea din 2016. Va fi o propunere care va fi acceptată și de PSD, și de Pro România. Avem 2-3 propuneri foarte bune, sunt oameni care nu au carnet de partid și nici nu vor avea“, a subliniat liderul Pro România.

Printre numele viitorilor premieri a fost vehiculat cel al lui Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Băncii Naționale.

Pe de altă parte, Victor Ponta a spus că nu mai puțin de patru deputați Pro România ar fi fost contactați la finalul săptămânii trecute de premierul Viorica Dăncilă care le-a promis funcții de ministru în Guvern cu condiția să nu voteze moțiunea de cenzură.

Este vorba despre Ion Mocioalcă, Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu și Nicolae Bănicioiu. Potrivit spuselor sale, oferte similar au primit și parlamentari din ALDE și PMP:

„De la Pro Romania au primit 4 propuneri să fie minișri: Mocioalcă, Daniel, Bănicioiu, Sorin. De la ALDE au mai primit vreo 3 să fie ministri. Acum, zilele astea. Sunați direct de Viorica. Mă gândeam că mă sună și pe mine. Eu i-am numărat. În acest weekend d-na Dăncilă a promis parlamentarilor din afara PSD 18 miniștri. Păi rămâne doar Dăncilă singură cu 18 miniștri de la ALDE, Pro România și PMP. Cine crede minciunile astea? Sau, mă rog, cine crede își merită soarta“. Sursa: Evz.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

SURSE – PSD se regrupează: strategia pentru anticipate, pensii speciale și SIIJ

Conducerea colectivă interimară a PSD se reunește luni, începând cu ora 10.00, la sediul central ...