Acasă » REGIONAL » Harlau » A început construcţia celui mai mare mall din Moldova: s-a aruncat prima lopată de beton. Cum va arăta
nomad

A început construcţia celui mai mare mall din Moldova: s-a aruncat prima lopată de beton. Cum va arăta

Viitorul Mall Moldova urmează să fie gata în 18 luni. Vor fi 300 de magazine, 40 de restaurante, un cinematograf cu 15 săli de cinema, IMAX şi 4DX, 3.000 locuri, ,titrează Ziarul de Iași.

Viitorul Mall Moldova va deveni, în mai puţin de doi ani, cel mai mare şi mai modern mall din zona de nord-est a ţării, al doilea din ţară după cel de la Băneasa. Ieri s-a turnat prima lopată de ciment. Acesta va fi gata peste 18 luni şi va avea peste peste 100.000 de metri pătraţi închiriabili. Centrul va reuni majoritatea mărcilor de renume în mai mult de 300 de magazine. Proiectul include un hypermarket Carrefour şi peste 15.000 de metri pătraţi destinaţi petrecerii timpului liber (40 de restaurante, un cinematograf IMAX şi 4DX, sală de fitness, locuri de joacă pentru copii) şi 3.000 de locuri de parcare. „Mall Moldova va fi un centru comercial de ultimă generaţie, cu un design spectaculos, situat pe o suprafaţă totală de 40 de hectare, într-o zonă rezidenţială în expansiune la intrarea de vest a oraşului.
Putem spune că va fi un centru super-regional, deoarece vizează întreaga zonă a judeţelor Moldovei, dar şi zona de peste Prut. Nu va fi doar o destinaţie de cumpărături. Va include spaţii foarte ample dedicate petrecerii timpului liber. Toţi cei interesaţi să-şi petreacă timpul liber, alături de familie sau prieteni, vor găsi o ofertă completă la viitorul mall. Aici va funcţiona cel mai mare cinema din afara Bucureştiului, cu 15 săli de cinema, inclusiv săli 4DX şi IMAX. La acestea se adaugă zone de fitness şi relaxare, restaurante, locuri de joacă pentru copii. Vor exista variante multiple de petrecere a timpului liber în viitorul Mall Moldova“, a declarat Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital. Lucrările de extindere au fost inaugurate în cadrul unei ceremonii organizate ieri la Iaşi de echipa Prime Kapital căreia i s-au alăturat reprezentanţi ai autorităţilor locale, oameni de afaceri, şi părintele vicar al Mitropoliei.
De precizat că Prime Kapital are în plan şi o altă investiţie de amploare la Iaşi: Silk District, proiectul de regenerare urbană al fostei platforme Tomiris. „Investim prin intermediul celor două proiecte peste 350 de milioane de euro în comunitatea locală, fapt ce va aduce la crearea de mii de locuri de muncă şi contribuţii de sute de milioane de euro la bugetele locale pe parcursul următorului deceniu. Sunt proiecte care vor contribui la creşterea economică a oraşului şi judeţului, proiecte care vor atrage şi reţine tinerele generaţii fără de care dezvoltarea viitoare a Iaşului nu ar fi posibilă“, a adăugat Mihail Vasilescu.
Prime Kapital este un dezvoltator, investitor şi operator imobiliar important, activ în Europa Centrală şi de Est. Fondatorii afacerii activează în piaţa imobiliară din România şi din regiune de mai bine de un deceniu. „Avem o echipă de peste 200 de specialişti în domeniul imobiliar ce acoperă întregul lanţ specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziţia, designul şi construcţia proiectelor la închirierea, vânzarea şi administrarea proprietăţilor. Toate proiectele noastre au în prim plan calitatea şi sustenabilitatea pe termen lung a dezvoltărilor realizate“, a încheiat Mihail Vasilescu. De precizat că, pe durata estimată a construcţiei (18 luni), actualul centru comercial ERA va continua să funcţioneze.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Ștrandul Municipal își deschide porțile, începând de duminică

COMUNICAT. Ștrandul din Pașcani își redeschide porțile de duminică, 12 iulie, începând cu ora 10:00, ...