Acasă » LIFESTYLE » A murit Rona Hartner. Actriţa, în vârstă de 50 de ani, suferea de mai mult timp de o boală grea

A murit Rona Hartner. Actriţa, în vârstă de 50 de ani, suferea de mai mult timp de o boală grea

Actriţa în vârstă de 50 de ani se afla pe patul de moarte, conform ultimului anunţ făcut de sora sa, Rinda. „Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune şi rugăciuni pentru sora mea care îşi trăieşte ultimele clipe. Ne scuzaţi dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea şi cu fetiţa ei. Dumnezeu să-i aline suferinţa şi să o primească la el”, este anunţul trist postat de sora Ronei, cu o zi înainte ca actriţa să se stingă.

Rona Hartner s-a născut pe 9 martie 1973 în Bucureşti. Actriţă de film, cântăreaţă şi compozitoare, Rona Hartner este de origine germană pe linie paternă şi română pe linie maternă. Din 1979 până în 1991 Rona Hartner a învăţat la şcoala germană din Bucureşti.

Rona Hartner a plecat în Franţa în anul 1997

În anul 1991 a început studiile la Şcoala de Muzică Titu Maiorescu, iar începând cu anul 1992 a început să studieze la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti.

Patru ani mai târziu, regizorul francez Tony Gatlif i-a acordat rolul principal în filmul Gadjo dilo – Străinul nebun, care s-a filmat în România. Pentru această prestaţie, Rona a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno. În anul 1996 a evoluat cu succes în co-producţia franco-română Asfalt-Tango regizată de Nae Caranfil.

Rona Hartner a plecat în Franţa în anul 1997, unde a jucat în thrillerul Nekro regizat de Nicolas Masson. În 1998 a revenit în ţară pentru a juca în filmul Dublu extaz al lui Iulian Mihu.

De ce boală suferea actriţa?

Rona Hartner suferă de mai mult timp de cancer la plămâni şi creier. Actriţa a dezvăluit că a fost diagnosticată în iulie 2023, cu cancer la plămâni în stadiul 4 cu metastaze.

„La mine, în momentul de faţă, este ziua şi încercarea. Tocmai vă anunţam că voi veni la Tulcea, la concert, cu Ovidiu Lipan. Azi m-am dus până la Paris, la un doctor specialist care mi-a dat un foarte mare tratament, trebuie să-l fac împreună cu chimioterapia despre care o să aflu peste două zile ce este exact şi acest domn doctor mi-a zis că îmi interzice să urc pe scenă”, a spus Rona Hartner pe contul ei de Facebook, în luna iulie.

La momentul respectiv, Rona a anunţat, printre altele, că din cauza metastazelor la creier nu mai are voie să conducă.

„Mă gândesc acum…cu cancerul ăsta, cu problemele astea, mi-a dat peste cap programul, dar sigur fac eu ceva din chestia asta, nu las aşa nefructificată, dar aveam şi eu nişte planuri, aveam şi eu nişte concerte vara asta, aveam şi eu nişte proiecte. În primul rând, începând de acum nu mai am voie să conduc din cauza metastazelor pe creier, nu mai am voie să urc pe scenă, nu mai am voie să cobor scările singruă. Am voie să mă plimb în jurul casei vreo 5 kilometri pe zi ca să se oxigeneze corpul şi am voie să stau în pat”, a mai spus artista.

Rona Hartner se confrunta de ani buni cu probleme grave de sănătate. În anul 2019, Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer la colon şi la ficat. Atunci, artista a reuşit să se vindece, însă cancerul a recidivat la alte organe în 2023. În februarie 2019, artista anunţa că i-a fost descoperită o tumoare în zona abdominală care trebuie operată.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...