Acasă » REGIONAL » Harlau » Achitări în dosarul fostei conduceri administrative din Hârlău. Fostul primar, viceprimar și șef de Poliție au scăpat de pedepse
nomad

Achitări în dosarul fostei conduceri administrative din Hârlău. Fostul primar, viceprimar și șef de Poliție au scăpat de pedepse

După câțiva ani de judecată, Tribunalul Iași s-a pronunțat spre sfârșitul săptămânii trecute în cazul celor doi foști aleși locali din Hârlău cât și în cazul fostei conduceri a Poliției Orașului Hârlău. Trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție de către procurorii DNA, fostul primar Constantin Cernescu, fostul viceprimar Florin Țepușă și fostul șef al Poliției, Dumitru Simionescu, au fost achitați (vezi soluția integrală AICI).

Potrivit soluției, fostul primar Cernescu a fost achitat în toate acuzațiile aduse cu excepția celei cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Pentru această faptă a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare și interzicerea dreptului de a ocupa funcția de primar pe o perioadă de trei ani de zile. „ În baza disp. art. 274 alin. 1 şi alin. 2 Cod de procedură penală, obligă pe inculpaţii Cernescu Constantin, Gheorghiţeanu Liviu Vasile, Curcă Constantin şi Sava Carmen Amelia la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat cu privire la infracţiunile pentru care s-a dispus condamnarea sau amânarea aplicării pedepsei referitor la aceşti inculpaţi, în cuantum total de 8000 lei, din care inculpatul Cernescu Constantin va plăti suma de 2000 lei, inculpatul Gheorghiţeanu Liviu Vasile va plăti suma de 2000 lei, inculpatul Curcă Constantin va plăti suma de 2000, iar inculpata Sava Carmen Amelia va plăti suma de 2000 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se precizează în soluție.

Amintim că fostul primar Constantin Cernescu ar fi fost găsit vinovat de către procurori de faptul că ar fi plătit achiziția unui robinet ce trebuia montat la rețeaua de apă deși acesta nu se afla încă în posesia sa.

Dumitru Simionescu a fost și el trimis în judecată pentru un abuz în funcție. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi intervenit pe lângă fostul șef de Ocol Silvic din Hîrlău, Ioan Amariei, să-i ducă niște lemne de foc unei bătrâne cu venituri foarte mici. Fostul viceprimar Florin Țepușă este acuzat că a efectuat acte de comerț incompatibile cu funcția. Procurorii îl acuză că ar fi negociat niște contracte între administrația locală și florăria deținută de familia sa.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Ce trebuie să știe cei care merg la ștrand pe timpul pandemiei. Recomandările date de autorități

Temperaturile ridicate le-au amintit celor care nu au plecat în concediu de ștranduri și piscine. ...