Acasă » REGIONAL » Harlau » Amenzi la Hârlău și în localitățile din apropiere, în urma unor controale

Amenzi la Hârlău și în localitățile din apropiere, în urma unor controale

Polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat ieri, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii au fost verificate 14 societăți comerciale și au fost controlate 25 de autovehicule și 5 atelaje hipo, fiind legitimate 58 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.635 de lei, dintre care 10 conform Legii nr. 61/1991 și 10 conform O.U.G. nr. 195/2002.

Spre exemplu, un bărbat, de 33 de ani, din comuna Scobinți, a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere,conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus un autoturism, în comuna Scobinți, cu viteza de 87 km/h, control radar, sectorul de drum fiind limitat la 30 km/h.

Un tânăr, de 28 de ani, din orașul Hârlău, a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a efectuat acte de comerț cu articole de îmbrăcăminte, fără a îndeplini condiţiile stabilite prin lege.

Un alt bărbat, din municipiul Iași, a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece, în timp ce se afla pe raza comunei Focuri, a provocat scandal.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Mii de țigări confiscate în fieful contrabandiștilor din Târgu Frumos

O nouă captură de țigări de contrabandă în orașul Târgu Frumos. Este aproape imposibil ca ...