Acasă » REGIONAL » Harlau » Actiuni in trafic pentru prevenirea nerespectarii restrictiilor temporare de circulatie
pmp

Actiuni in trafic pentru prevenirea nerespectarii restrictiilor temporare de circulatie

Avand în vedere restrictiile temporare de circulatie instituite pe drumurile nationale de pe raza judetului Iasi, de către C.N.A.I.R. ca urmare a temperaturilor ridicate, în perioada 4-6 august a.c., in intervalul orar 12:00-20:00, politistii din cadrul Biroului Drumuri Nationale si Europene Iasi, Birourilor Rutiere Iasi si Pascani, Compartimentelor Rutiere Harlău si Targu Frumos au actionat în vederea depistării conducătorilor de vehicule cu masa totală maximă  autorizată de peste 7,5 tone care nu respectă restrictiile respective, precum si pentru prevenirea accidentelor de circulatie.

Au fost vizate 28 de zone de actiune, la activităti participand 72 de politisti si 8 politisti locali. Astfel, în cadrul actiunilor, politistii rutieri au aplicat 367 de sanctiuni rutiere, în valoare de 171.755 lei, dintre care 28 pentru nerespectarea restrictiilor temporare de circulatie, iar restul pentru alte abateri.

Au fost retinute în vederea suspendării 52 de permise de conducere, dintre care 28 pentru nerespectarea restrictiilor temporare de circulatie. De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare. A fost constatată o infractiune. Spre exemplu, la data de 5 august a.c., , un tanăr, de 28 de ani, din municipiul Suceava a condus un ansamblu de vehicule format din autoutilitară si semiremorcă, pe DE 583, în localitătile Podu Iloaiei si Letcani, nerespectand interdictia temporară de circulatie instituită pe acest sector de drum, în intervalul orar 12:00-20:00. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amendă de 870 de lei si s-a dispus retinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...