Acasă » REGIONAL » Harlau » Actiuni preventive la Harlau. Politistii au dat amenzi pe banda rulanta
pmp

Actiuni preventive la Harlau. Politistii au dat amenzi pe banda rulanta

In doar cateva ore, in cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hârlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a actelor de cerşetorie şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice, cu prilejul zilei de târg din oraşul Hârlău.

 Au fost verificaţi 6 agenţi economici şi controlate 20 de autovehicule. Au fost legitimate 45 de persoane. Poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 conform  Legii nr. 61/1991, 6 conform O.U.G. nr. 195/2002, iar una conform Legii nr. 171/2010. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 5150 lei. Spre exemplu, a fost depistat un bărbat, de 32 ani, din judetul Botoşani, care a condus un autoturism pe strada Bogdan Vodă,  din oraşul Hârlău, oprind autoturismul în mod voluntar, în zona de acţiune a indicatorului rutier “Oprire interzisă” şi a marcajului longitudinal cu linie continuă. Acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 290 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002. 

Totodata, a fost sancţionat contravenţional un bărbat, de 37 ani, din comuna Deleni, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991, cu 500 lei amendă, întrucât a fost depistat consumând băuturi alcoolice în loc public. 
A mai fost depistat un bărbat, de 33 ani, din comuna Scobinţi, în timp ce transporta cu autoutilitara material lemnos, fără a avea documente de provenienţă şi transport. Faţă de conducătorul auto s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, iar cantitatea de 1,278 mc lemn foc, în valoare de 320 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi lăsată în custodia Ocolului Silvic Hârlău.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...