Acasă » EVENIMENT » Alertă pentru cei care vor să meargă în Grecia. Ce trebuie să știi înainte să-ți plănuiești vacanța
pmp

Alertă pentru cei care vor să meargă în Grecia. Ce trebuie să știi înainte să-ți plănuiești vacanța

Temperaturile din sud-estul Europei au atins niveluri extreme mai devreme decât în anii precedenți, conform informațiilor furnizate de DPA.

Biroul de meteorologie din Grecia a raportat că, marți, trei regiuni din țară au înregistrat temperaturi de peste 39 de grade Celsius. Acest lucru a marcat cea mai ridicată temperatură înregistrată la începutul lunii iunie.

Avertisment de căldură extremă

Autoritatea meteo din Cipru a emis un avertisment de căldură extremă. Instituția a anunțat că temperaturile pe insulă ar putea atinge 44 de grade Celsius în anumite zone marți și în zilele următoare.

Aceste temperaturi ridicate prezintă un risc pentru persoanele vulnerabile, cum ar fi vârstnicii și copiii mici. Autoritățile au îndemnat populația să urmeze instrucțiunile pentru a se proteja. Medicii recomandă evitarea activităților în aer liber pe timpul zilei, consumul adecvat de lichide și purtarea de haine lejere, de culori deschise.

Val de caniculă și în Turcia

Turcia se confruntă, de asemenea, cu un val de caniculă. Aici se înregistrează temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Serviciul Meteorologic a raportat că aceste temperaturi sunt cu 8 până la 12 grade peste media perioadei. Meteorologul Orhan Sen a declarat pentru CNN Türk că temperaturile actuale ar putea fi un semn prevestitor pentru valurile de caniculă extremă așteptate în iulie și august.

Din cauza căldurii și a secetei persistente în regiune, temerile legate de incendii de vegetație sunt în creștere, în special în Grecia. Aici, zone extinse au fost afectate de incendii vara trecută.

Motivul pentru care s-a ajuns la temperaturi extreme

Anul acesta, au fost înregistrate deja 3.543 de incendii forestiere mici și medii până la începutul lunii mai. Acest lucru reprezintă o creștere de 22% față de anul anterior. Datele au fost furnizate de departamentul de pompieri din Grecia.

Unul dintre motivele principale este iarna extrem de aridă. Acest fapt a dus la secetă în anumite regiuni ale țării. Drept rezultat, incendiile – fie provocate intenționat, fie cauzate de neglijență – s-au răspândit rapid.

Și Statele Unite sunt afectate de temperaturi extreme. Meteorologii au anunțat că milioane de locuitori din vestul și sudul Statelor Unite se vor confrunta cu primul val de căldură al verii. Fenomenul este programat să înceapă marți, iar temperaturile pot depăși 37,8 grade Celsius. Serviciul Național de Meteorologie (NWS) a emis mai multe recomandări și alerte pentru căldură excesivă.

Aproximativ 19 milioane de americani, din nordul Californiei până în sudul Arizonei și în sudul Texasului, vor resimți efectele valului de căldură. Zone precum Sacramento, Phoenix și Las Vegas sunt printre cele mai afectate de vremea căduroasă. Aici, se estimează că vor fi temperaturi care vor depăși 37,8 grade Celsius. Se prevede ca temperaturile să atingă un maxim de 44 de grade Celsius joi, conform prognozei NWS

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Conferință de presă PRO România Pașcani. Analiză și concluzii după alegerile locale

Astăzi, reprezentanții PRO România Pașcani au susținut o conferință de presă, așa după cum obișnuiesc ...