Acasă » EVENIMENT » Alina Gorghiu anunță schimbarea legii: Părinții din România riscă să meargă direct la pușcărie!
pmp

Alina Gorghiu anunță schimbarea legii: Părinții din România riscă să meargă direct la pușcărie!

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță inițierea unui proiect de lege care prevede înăsprirea pedepselor pentru agresiunile împotriva copiilor. „Cei care ar trebui să le poarte de grijă și nu o fac trebuie să știe ce riscă”, susține ministrul.

„Copiii noștri au dreptul la un viitor liniștit, un mediu sigur. Prin noul proiect de lege semnat alături de președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, și de colegul meu, Andronache Gabriel, descurajăm faptele de agresiune față de copii. Pentru o copilărie fără violență! Cei care ar trebui să le poarte de grijă și nu o fac trebuie să știe ce riscă”, a scris, miercuri, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului, inițiativa legislativă prevede creșterea limitelor de pedeapsă pentru rele tratamente aplicate minorului de la 5 la 10 ani, față de limitele în vigoare de la 3 la 7 ani. De asemenea, proiectul prevede introducerea agravantei pentru cazurile în care punerea în pericol a minorului este realizată de către un părinte sau un tutore care a consumat droguri. „Aceștia pot primi o pedeapsă de la 7 la 12 ani închisoare pentru infracțiunea de rele tratamente”, arată ministrul.

Sursa: Stiripesurse.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pământul se clatină și zilele devin mai lungi, iar oamenii sunt de vină, conform noului studiu

Pământul se clatină, iar zilele devin mai lungi. Noi studii, care au utilizat inteligența artificială ...