Acasă » CULTURAL » Educatie » Prăbușirea României confirmată la nivel european. Țara noastră a ajuns pe ultimul loc în ceea ce privește absolvenții de studii superioare
pmp

Prăbușirea României confirmată la nivel european. Țara noastră a ajuns pe ultimul loc în ceea ce privește absolvenții de studii superioare

Tinerii din România aleg să nu mai meargă la facultate pentru că susțin că nu le aduce salarii mai mari, acesta este și motivul din cauza căruia  țara noastră a ajuns pe ultimul loc în ceea ce privește absolvenții de studii superioare

La noi în țară, doar  23% dintre românii cu vârste între 25 și 34 de ani au absolvit o facultate, în timp ce media europeană este de 43%.

Facultatea nu este o garanție pentru un salariu mare

Tinerii din România sunt de părere că facultatea nu reprezintă o garanție pentru un loc de muncă mai bine plătit. La rândul lor angajatorii spun ca facultățile nu reușesc să pregătească studenții pentru meserii.

Ciprian, în vârstă de 23 de ani, lucrează în design vestimentar. Acesta nu a absolvit o facultate în acest domeniu și spune că nici nu l-ar ajuta prea mult.

„Nu mă ajută cu nimic. Am impresia că dacă aș termina facultatea, m-aș angaja pe un salariu de 3.000 de lei? În afară, dacă aș face aceeași facultate, design vestimentar, aș putea găsi un job bine plătit”, a spus acesta pentru Știrile PRO TV

O altă tânără, Carina, spune că a decis să se înscrie la facultate, însă nu a frecventat cursurile și a decis să ,plece în SUA pentru un schimb de experiență. „A trebuit să am două job-uri aici în Cluj ca să pot să mă întrețin. Și majoritatea facultăților sunt destul de costisitoare.”

Peste 60% dintre tinerii europeni au studii superioare

În România, doar 23% dintre tineri au studii superioare, în timp ce, în statele europene peste 60% dintre tineri au studii superioare. Spre exemplu, Irlanda are o rată de 63% de tineri absolvenți.

Mulți tineri aleg să studieze  în străinătate, motiv pentru care aceștia sunt contorizați în țările respective, nu în România.

Continuare pe Bugetul.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...