Acasă » REGIONAL » Moldova » Alte critici din partea PNL Pașcani, de această dată pe Buget și Lista de investiții. Amendamentele liberalilor la Lista de investiții
nomad

Alte critici din partea PNL Pașcani, de această dată pe Buget și Lista de investiții. Amendamentele liberalilor la Lista de investiții

Liberalii pășcăneni au convocat astăzi o conferință de presă unde au discutat despre Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Pașcani cât și Lista de investiții pe anul în curs. Președintele PNL, consilierul local Marius Pintilie a criticat strategia de buget precizând faptul că „este bazat pe promisiuni și hârtii”.  Mai precis, Pintilie a făcut referire la faptul că se discută despre documentații și nu despre lucruri concrete de implementare. „Așteptam să vedem din partea primarului o prezentare a activității sale pe 8 ani de zile. Să ne spună ce a făcut. Ce se face astăzi este o activitate pompieristică. Adică primarul merge în oraș, într-un cartier și dacă îi zice cineva că este o problemă o trece în buget cu promisiunea că se va face. Am venit cu propuneri la bugetul local din care o parte din ele sunt diferite față de ce era obișnuit. Mă refer aici la două idei pe partea de mediu: aparate pentru măsurarea calității aerului și piste de bicicliști”, a spus Marius Pintilie.

Consilierul local PNL, Claudiu Bodoașcă a lăudat în schimb sumele alocate de primărie pentru investiții. „lista de investiții este generoasă dar nu întregește necesitățile municipiului. De aceea am venit cu niște propuneri care, sperăm noi, vor fi luate în considerație de către cei de la Primărie”, a spus Claudiu Bodoașcă. În mare, acesta a prezentat amendamentele făcute de grupul PNL vizavi de investițiile din acest an. Peneliștii doresc să se realizeze sensuri giratorii pe artere cu trafic intens din Pașcani, cum ar fi strada Moldovei și strada Crinilor, obor pentru comercianții de animale, să fie reabilitat Lacul Peștișorul cu terenul aferent, să fie alocate fonduri pentru reabilitarea subsolurilor, extindere ștrand municipal, extindere rețele de canalizare, etc.

O parte din propunerile celor de la PNL, cum ar fi spre exemplu extinderi de rețele canalizare, sensuri giratorii, reabilitare și modernizare zona Peștișorul, sunt deja prinse pe lista de investiții de actuala conducere a Primăriei. Liberalii au precizat faptul că nu știau de acest lucru.

Mai multe despre propunerile celor de la PNL Pașcani puteți urmări în secțiunea video:

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Demersuri privind amenajarea noului Cimitir Municipal. Enoriași supărați că nu au mii de euro pentru un loc de veci

Pași mărunți în demersurile privind amenajarea noului cimitir din municipiul Pașcani. De câțiva ani de ...