Acasă » REGIONAL » Moldova »  VIDEO | Conferință de presă susținută de primarul Dumitru Pantazi pe tema Bugetului din acest an cât și a Listei de investiții. Planuri pentru 2020
nomad

 VIDEO | Conferință de presă susținută de primarul Dumitru Pantazi pe tema Bugetului din acest an cât și a Listei de investiții. Planuri pentru 2020

„Buget generos pentru municipalitate”. Cu această precizare și-a început primarul Dumitru Pantazi conferința de presă de astăzi în care a prezentat Bugetul de Venituri și Cheltuieli (BVC) a municipiului Pașcani cât și a Listei de investiții pe anul în curs.

Potrivit edilului șef, în acest an s-a înregistrat o creștere de 127% din cote și sume defalcate pe impozitul pe venit. Sumele alocate pentru echilibrarea bugetului a fost mai mare față de anul anterior cu aproximativ 4.000.000 lei. „Este o sumă substanțială pentru bugetul nostru. Avem în acest an un buget generos pentru municipalitate. Este important de știut că nu au crescut taxele și impozitele locale, am mers pe minimul de taxe prevăzut de Codul Fiscal. Am avut un excedent bugetar de la bugetul local, ce trebuia alocat pentru investiții în anul acesta, dar care a fost cheltuit anul trecut din cauza problemelor la Serviciul de salubritate”, a precizat primarul Dumitru Pantazi la prezentarea BVC 2020.

În esență, Pantazi a spus că în acest an alocarea fondurilor pentru investiții este de 4 ori mai mare față de anul trecut. „Un procent de 37% îl ducem pe investiții, din bugetul local. Adică ne propunem să cheltuim suma de 25 000 000 lei pe investiții, din care 16.500.000 lei sunt fonduri proprii iar 8.500.000 lei sunt fonduri europene”, a mai spus Pantazi.

Acesta a punctat faptul că au fost prinși bani de investiții pentru toate domeniile: învățământ, sănătate, administrație publică etc.

„Ca o noutate în urma chestionarelor trimise către pășcăneni și a răspunsurilor primite din partea acestora este că pe primul loc se dorește modernizarea iluminatului public din municipiu. Apoi au fost solicitări pentru reabilitarea străzilor prin asfaltare și altele. Toate aceste solicitări primite au fost luate la cunoștință și alocate sume de bani pe Lista de investiții din acest an în funcție de priorități și posibilități”, a mai spus primarul.

Mai multe despre investițiile ce urmează a fi realizate în municipiul Pașcani cât și modul în care vor fi cheltuiți banii publici puteți urmări în clipul video.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Malul lacului Peștișorul, în consolidare. Începe reabilitarea bazinului

Lacul Peștișorul intră în consolidare. Conducerea Primăriei a anunțat faptul că prin Serviciul de Gospodărie ...