Acasă » REGIONAL » Harlau » Amenzi la Hârlău, în urma unor ample controale efectuate ieri de polițiști
nomad

Amenzi la Hârlău, în urma unor ample controale efectuate ieri de polițiști

În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au depistat, în localitatea Pârcovaci, doi bărbați, de 40 de ani, respectiv 59 de ani, în timp ce transportau material lemnos cu atelaje hipo. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceștia nu dețin materiale legale de proveniență sau transport.

Cei 0,660 metri cubi de material lemnos au fost ridicați de polițiști, fiind predați reprezentanților Ocolului Silvic Hârlău. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, cu amendă, conform Legii nr. 171/2010.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine publică, combaterea faptelor de comerț ilicit și prevenirea accidentelor rutiere. În cadrul acțiunii au fost verificați 17 agenți economici și au fost controlate 18 autovehicule și 5 atelaje hipo, fiind legitimate 60 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5.180 de lei, dintre care 5 conform O.U.G. nr. 195/2002, 2 conform Legii nr. 61/1991, 2 conform Legii nr. 171/2010 și 2 conform altor acte normative.

Spre exemplu, un tânăr, de 20 de ani, din judeţul Botoșani, a fost sancționat contravențional, cu amendă, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus un autoturism, în orașul Hârlău, cu viteza de 81 km/h, control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

Un alt bărbat a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a efectuat acte de comerț fără a afișa prețul de vânzare al produselor.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Contracte semnate pentru servicii de proiectare la amenajarea noului cimitir și extinderi rețea gaze în Pașcani

Primarul Dumitru Pantazi anunță faptul că în cursul zilei de astăzi a semnat două noi ...