Acasă » REGIONAL » Harlau » Amenzi mari pentru soferi, in urma unei actiuni pe linie rutiera
pmp

Amenzi mari pentru soferi, in urma unei actiuni pe linie rutiera

În noaptea de 16/17.09.2017, între orele 17:00 – 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru prezervarea şi accentuarea climatului de siguranţă publică şi combaterea faptelor cu violenţă, în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice. Au fost controlate 21 de baruri şi legitimate 155 de persoane. Au fost controlate 75 de autovehicule şi 28 de căruţaşi au fost verificaţi.

Poliţiştii au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.105 lei, dintre care 24 pe linie de ordine publică şi 29 pe linie rutieră. Au fost reţinute 1 certificat de înmatriculare şi 2 permise de conducere. Poliţiştii au retras un set de plăcuţe de înmatriculare. Spre exemplu, a fost depistat un bărbat, de 24 ani, din comuna Deleni, care a condus un autoturism, pe DE 58 Maxut în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2.900 lei conform O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 zile.

Depistat a mai fost si un bărbat, de 32 ani, din Turcia care a condus un autoturism, pe DJ 281 Deleni efectuând manevra de depăşire a unui autoturism, pe trecerea de pietoni şi fără a purta centura de siguranţă pe timpul deplasării. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 580 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 zile.

Un alt individ de 34 ani din comuna Deleni, în timp ce circula pe strada Stejari din oraşul Hîrlău, a fost depistat cu un atelaj hipo având numerele de înregistrare deteriorate. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoarea de 290 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Amenda contravenţionala în valoare de 500 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, a primit un bărbat, de 36 ani, din comuna Belceşti care pe fondul consumului de băuturi alcoolice a provocat scandal la domiciliul unui bărbat din aceiaşi localitate.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Conferință de presă PRO România Pașcani. Analiză și concluzii după alegerile locale

Astăzi, reprezentanții PRO România Pașcani au susținut o conferință de presă, așa după cum obișnuiesc ...