Acasă » EVENIMENT » Anunț de ultima oră despre vizele de SUA
nomad

Anunț de ultima oră despre vizele de SUA

Anunț de ultima oră despre vizele de SUA: Ambasada americană la București a publicat programul și condițiile pentru obținerea acestora.Ambasada SUA la Bucureşti a anunțat că cererile de înregistrare în programul „Loteria vizelor DV-2021” pot fi transmise începând de miercuri, titrează evz.ro.

Acete cereri vor putea fi transmise începând de miercuri, 2 octombrie, orele 19:00 (ora României) şi până marţi, 5 noiembrie, orele 19:00 şi sunt acceptate „numai electronic, prin www.dvlottery.state.gov”, fără a se percepe vreo taxă de participare, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA.

Reguli noi pentru Loteria vizelor

„Vă atragem atenţia asupra unei noi cerinţe pentru programul DV-2021, de a include numărul paşaportului solicitantului principal, ţara care l-a emis şi data de expirare. Această cerinţă se referă doar la solicitantul principal şi nu la dependenţii acestuia. Participanţii care nu vor include datele paşaportului vor fi descalificaţi”, se mai arată în document.

De asemenea, participanţii vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile programului DV-2021. Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate”, mai precizează reprezentanţii Ambasadei.

Când și cum se anunță câștigătorii la Loteria Vizelor

Ambasada SUA arată că este foarte important ca participanţii „să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puţin la data de 30 septembrie 2021”. „Numărul unic de confirmare ajută la protejarea participanţilor DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poştale”, se menţionează în comunicat.

Referitor la câştigători, Ambasada SUA arată că, „începând cu data de 5 mai 2020, participanţii la programul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare atribuit la înregistrare, pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov, dacă cererea lor a fost selecţionată”.

„Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor putea găsi informaţii despre solicitarea vizelor DV atât pentru ei, cât şi pentru membrii familiilor lor eligibili. Departamentul va confirma de asemenea programarea la interviul de viză tot prin intermediul paginii de internet Entrant Status Check”, se mai arată în comunicat.

Ce se întâmplă cu Visa Waiver

În ceea ce-i privește pe cei care vor doar să viziteze America, nu să se stabilească în SUA, mai au de așteptat, dar probabil că nu foarte mult. Lucrurile au început să se miște după vizita președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite.

Într-o notă remisă la finalul întâlnirii de la Washington dintre președintele SUA, Donald Trump și cel al României, Klaus Iohannis, AMRO recomandă președintelui SUA să sprijine candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și aderarea la programul Visa Waiver. „România este unul dintre cei mai de încredere aliați democratici ai Americii oriunde în lume. Președintele Trump are o oportunitate excelentă de a consolida legăturile de comerț și cooperare care leagă cele două națiuni, afirmând dorința României de a se alătura OCDE și sprijinind propunerile pentru extinderea eligibilității programului Visa Waiver pentru a include țări meritoase, precum România”, declara, după vizită,președintele AMRO, Eric Stewart.
G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Alertă în Rusia! Putin a anunțat starea de urgență! Scurgeri masive de…

Putin a decretat stare de urgenţă în zona oraşului Norilsk. Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat ...