Acasă » EVENIMENT » Anunţ important pentru toţi şoferii români. Notificarea va veni prin SMS
pmp

Anunţ important pentru toţi şoferii români. Notificarea va veni prin SMS

Direcția Generală Permise Auto și Înmatriculări amintește că, de la 1 iulie, este disponibil un serviciu electronic important pentru șoferi. Cei cărora le expiră permisul auto vor fi anunțați prin SMS și e-mail, prin intermediul acestui serviciu.

Şoferii vor fi anunțați cu 30 de zile înainte de data expirării perioadei de valabilitate a permisului de conducere sau, după caz, la o zi după ce permisul de conducere e expirat, dacă deținătorul nu a preschimbat documentul.

Mesajul va conține data expirării permisului de conducere, seria lui și un link către platforma de programări online disponibilă pe site-ul dgpci.mai.gov.ro.

”Transmiterea notificărilor prin intermediul serviciilor de mesagerie la numărul de telefon mobil (valabil doar în rețelele naționale, aparținând titularului/ reprezentantului legal/persoanei împuternicite) și la adresa de e-mail comunicată la momentul depunerii cererii de eliberare a unui nou permis de conducere, se va realiza automat pentru toți deținătorii de permis.

Scopul inițiativei este de a acorda un sprijin real cetățenilor în vederea informării privind necesitatea reînnoirii permisului de conducere și, în același timp, evitarea unor situații neplăcute referitoare la conducerea cu un permis expirat. Totodată, prin acest serviciu se asigură creșterea gradului de conform al cetățenilor și evitarea perioadelor aglomerate, prin redistribuirea graduală a volumului de cereri înregistrate la nivelul structurilor teritoriale”, a transmis DGPCI în comunicatul de presă.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Controale în județul Iași. Amenzi de peste 140 000 lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii ieșeni au intervenit în peste 150 de situații solicitate ...