Acasă » EVENIMENT » Social » Aproape jumătate dintre elevi au luat bac-ul de toamnă. O singură medie peste 9 la Iași
thomplast

Aproape jumătate dintre elevi au luat bac-ul de toamnă. O singură medie peste 9 la Iași

Mai puţin de jumătate dintre candidaţii înscrişi în judeţul Iaşi la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, au promovat cu media peste 6, iar la nivelul judeţului a fost înregistrată o singură medie peste 9. Rezultatele sesiunii de toamnă au fost afişate în cursul zilei de ieri, 3 septembrie, din totalul de 1.395 de candidaţi înscrişi reuşind să promoveze cu media 6 sau peste 6 doar 459 de candidaţi, adică în jur de 43,69%.

Din totalul de absolvenţi de liceu înscrişi la nivelul judeţului, doar 1.151 s-au prezentat la toate probele. Chiar şi aşa, luând în calcul doar candidaţii prezenţi la toate probele, rata de promovare este sub 50%. Mai exact, din totalul celor prezentaţi, 692 de candidaţi nu au promovat, iar din totalul celor înscrişi numărul de candidaţi nepromovaţi este de 936. Neprezentaţi la una, două sau la toate probele scrise au fost 244 de candidaţi.

La nivelul judeţului Iaşi, probele scrise ale examenului de bacalaureat s-au desfăşurat în patru centre de examn. Astfel, probele scrise au avut loc la Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, la Liceul Tehnologic „Petru Poni“ Iaşi, la Liceul Tehnologic de Transporturi şi de Construcţii şi la Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu“ din Iaşi, iar probele orale s-au desfăurat la unitatea de învăţământ absolvită de fiecare candidat.

Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, a avut loc 21 august, ultima probă scrisă având loc pe 26 august. Probele de competenţe au avut loc în perioada 27 august – 3 septembrie. Eventualele contestaţii vor fi rezolvate în perioada 3 – 6 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 7 septembrie.

Sursa ziaruldeiasi.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Ministerul Sănătății ia măsuri speciale împotriva coronavirus

Ministerul Sănătății vine cu precizări de ultimă oră împotriva microbului care a panicat lumea. Întreaga ...