Acasă » REGIONAL » Așa arată viitorul! Proiectul NEOM: orașul de 500 de miliarde $, care trebuie să fie gata în 2031
pmp

Așa arată viitorul! Proiectul NEOM: orașul de 500 de miliarde $, care trebuie să fie gata în 2031

Arabia Saudită și-a depus candidatura, potrivit digisport, pentru a organiza Cupa Mondială 2034. Orașul-gazdă ar urma să fie NEOM, un proiect de aproape 500 de miliarde $. 

Demn de SF: NEOM, orașul care va costa 500 de miliarde $, trebuie să fie gata la finalul lui 2031 

Orașul ar urma să fie finalizat până în 2031 și va avea o infrastructură unică în lume – marginile acestuia vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, întins pe o distanță de peste 100 de kilometri.

NEOM, regiune preponderent deșertică, aflată la nordul Mării Roșii, găzduiește o porțiune a Raliului Dakar.

„NEOM și DSV anunță o asociere logistică exclusivă de tip joint venture, în valoare de 10 miliarde de dolari americani, pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor ambițioase care iau contur în NEOM, Arabia Saudită. Parteneriatul se va concentra pe furnizarea de servicii logistice pentru NEOM în următorii ani.”, se arată pe neom.com.

„Conform acordului, societatea mixtă va asigura managementul lanțului de aprovizionare de la un capăt la altul, dezvoltarea și investițiile în active și infrastructură de transport și logistică, precum și transport și livrare de mărfuri și materiale în cadrul NEOM.

NEOM va deține 51% din asocierea joint venture, iar DSV restul de 49%. NEOM prevede o cerere de neegalat pentru logistica pentru construcții până la 31 decembrie 2031, cu o creștere susținută a logisticii non-construcții ulterior.

Pe lângă impactul său asupra peisajului logistic, se așteaptă ca afacerea să stimuleze economia saudite, prin dezvoltarea infrastructurii și prin crearea a peste 20.000 de oportunități de angajare.”, se mai arată pe neom.com.

Asocierea de tip joint venture reprezintă un acord contractual prin care mai multe persoane convin să realizeze o activitate comercială în scopul obţinerii unui profit, supusă unui control conjugat sau concomitent asupra veniturilor, cheltuielilor şi activelor asocierii.

În galeria FOTO pot fi văzute atât imagini cu proiectul spectaculos de 500 de miliarde $, dar și peisajele superbe pe care le oferă astăzi zona care va fi transformată într-un așa-zis „mega-oraș”.

Arabia Saudită și-a depus candidatura pentru CM 2034

Pentru Galerie Foto click AICI

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...