Acasă » POLITIC » Atitudine BOLȘEVICĂ la USR BRAȘOV. Jurnaliști evacuați dintr-o ședință publică cu poliția primarului
pmp

Atitudine BOLȘEVICĂ la USR BRAȘOV. Jurnaliști evacuați dintr-o ședință publică cu poliția primarului

Avocatul Poporului l-a pus pe primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban, să le explice consilierilor USR, dar și viceprimăriței Flavia Boghiu că nu pot interzice accesul jurnaliștilor brașoveni la informare, la ședințele Consiliului Local care sunt PUBLICE. 

Avocatul Poporului a intervenit și a luat măsuri în cazul viceprimăriței Flavia Boghiu care, împreună cu câțiva consilieri locali USR(Andrei Oniga, George Boroda și Beatrice Moraru) a vrut să-i evacueze pe doi jurnaliști din sala de ședințe a Consiliul Local chiar dacă ședințele sunt publice.

Astfel, Avocatul Poporului i-a transmis o adresă primarului Allen Coliban prin care îi solicită acestuia să ia măsuri legale pentru informarea subalternilor cu privire la faptul că nu pot interzice în niciun fel jurnaliștilor accesul la ședințele publice ale Consiliului Local. De asemenea, primarul trebuie să aducă acest lucru și la cunoștința aleșilor locali, în special celor din USR, care au alergie la ”ziariști”.

Primarul Municipiului Brasov, judetul Brașov, în exercitarea atribuțiilor conferite de legislația în vigoare, va proceda la luarea măsurilor legale care se impun pentru diseminarea la nivelul conducerii autorității publice locale, precum și la nivelul membrilor Consiliului Local Brașov a informațiilor privind dispozițiile legale conform cărora autoritățile și instituțiile publice nu pot interzice în nici un fel accesul mijloacelor de informare în masă la acțiunile publice organizate de acestea, în scopul prevenirii unor limitări ce pot aduce atingere caracterului public al ședințelor Consiliului Local.
2.Primarul Municipiului Brașov, judetul Brașov, va informa Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Brasov, asupra măsurilor dispuse privind comunicarea prezentelor informații”, se arată în adresă.

Cu alte cuvinte, Avocatul Poporului îi atrage atenția viceprimarul Flavia Boghiu că nu cunoaște legea. Ciudat este că printre consilierii locali vocali de la USR care doreau ca jurnaliștii să părăsească sala de ședințe s-au numărat și câțiva avocați/juriști. Culmea, aceștia ar fi trebuit să cunoască cel mai bine legea, dar se pare că sunt total pe dinafară. Oare cum își reprezintă clienții în instanță când nu cunosc lucrurile elementare?

Precizăm că aleșii USR promiteau în campania electorală că vor ”deschide primăria brașovenilor”. Așa înțeleg ei comunicarea și transparența?

Continuare pe Transilvania365.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

TikTok se pregătește să lanseze o nouă platformă. Va concura în mod direct cu Instagram 

TikTok se pregătește să-și extindă orizonturile prin lansarea unei noi aplicații dedicată fotografiilor, numită TikTok ...