Acasă » SPORT » Au trecut 33 de ani de la cea mai mare performanță din fotbalul românesc! Seara fabuloasă în care Steaua a scris istorie!
nomad

Au trecut 33 de ani de la cea mai mare performanță din fotbalul românesc! Seara fabuloasă în care Steaua a scris istorie!

Pe 7 mai 1986, Steaua câştiga Cupa Campionilor Europeni după ce o învingea în finală pe Barcelona, scor 2-0, după executarea penalty-urilor, într-un meci în care Duckadam a devenit portarul de legendă care a apărat 4 lovituri de la 11 metri!

„Fără 7 mai probabil eram un simplu portar, unul oarecare… Nu mai eram atât de cunoscut, nu mai mă oprea lumea pe stradă și nu mai dădeam autografe”, e dezvăluirea lui Helmuth Duckadam la 33 de ani de la „un moment magic, cel mai important din viața mea”.

În acea seară, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, la Sevilla, în sudul Spaniei, fotbalul românesc intra pentru totdeauna în istorie. Lăcătuș și Balint au fost cei care au marcat și-au scris istorie pentru România. „Neaşteptatul triumf al Stelei, care va fi legat întotdeauna de Duckadam, nu trebuie să fie tratat ca o curiozitate”, au scris atunci britanicii de la Reuters.

Emerich Ienei, antrenorul de atunci al roș-albaștrilor își amintește: „Iordănescu mi-a zis: «Nea Imi, eu sunt și antrenor secund, ar fi urât să ratez tocmai eu» . Pe Pițurcă îl schimbasem, că altfel ar fi executat el un penalty. A refuzat Radu II, care era un executant foarte bun. «Nea Imi, abia am intrat în joc, nu mă simt în stare». Au venit la mine Lăcătuș și Balint: «Batem noi și îți câștigăm Cupa!»”. Cei doi au fost singurii care au marcat!

Marius Lăcătuș dezvăluie: „Când Helmuth a parat al patrulea penalty ne-am descătuşat, deşi nu pricepeam prea bine ce-am câştigat. De-abia în ţară, la aeroport, văzând lumea fericită acasă, am realizat momentul, nu când am ridicat cupa. Era o apăsare pe noi, la hotel nici nu am gustat din şampania aceea”. Peste 10.000 de oameni au venit la aeroport în aceea seară să-i primească pe steliștii.  Citeste stirea integrala pe www.libertatea.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Tatăl lui Khabib a intrat în comă, iar McGregor, după ce s-a jignit cu rusul toată săptămâna, a surprins pe toată lumea

Khabib Nurmagomedov și Connor McGregor s-au jignit și și-au aruncat cuvinte oribile toată săptămâna pe Twitter, însă irlandezul ...