STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » LIFESTYLE » Beneficiile incredibile pentru cei care consumă zeama de varză

Beneficiile incredibile pentru cei care consumă zeama de varză

Zeama de varză sau moarea cum i se mai spune în Moldova este foarte sănătoasă si are multe beneficii pentru organism. Zeama de varză este considerată un aliment, fiind bogată in vitamina C, A, B1, B2, B3, B6 si B9 și E, dar și în minerale precum magneziu, potasiu, fier, iod, dar conține și vitamina U cunoscută ca antiulceroasă.

Zeama de varză este folosită ca remediu pentru multe afecțiuni încă din cele mai vechi timpuri deoarece varza murată în sare își conservă și amplifică toate proprietățile și vitaminele, ajutând la tratarea bolilor de plămâni, a constipației, a anemiei și a îmbătrânirii premature a organismului.

Este un foarte bun detoxifiant care ajută la eliminarea toxinelor și la vitaminizarea întregului organism. Asta deoarece prin murare, varza își păstrează vitaminele si antioxidanții, dar și alte substanțe benefice precum sărurile minerale, fermenții si enzimele.

Murarea verzei se obtin prin fermentarea acidolactică, naturală, cu tulpini de bacterii probiotice sălbatice, care provin din varză, adăugate în saramură. Potrivit unor studii efectuate de cercetători, varza murată este singurul aliment care nu are adaos de probiotic extern, fiind de fapt un produs endogen.

Varza se murează natural datorită acidului lactic care este bogat în fermenți. Din cauza clorinei existente în apa pe care o consumăm, dar și a antibioticelor, multe din bacteriile sănătoase sunt eliminate din organismul nostru.

Zeama de varză are un conținut bogat în fibre, ceea ce permite un tranzit intestinal bun, prevenind constipatia si inhibând celulele canceroase, previne cancerul de colon, dar și cancerul de sân. De asemenea, consumul de varză murată este recomandat și în cazul celor cu sindrom de intestin iritabil, dar și în caz de hemoroizi.

Bună pentru circulația sângelui și gastrită

Consumul de moare stimulează circulația sângelui, reducând astfel senisibilitatea la frig, dar combate în același timp și febra.

Datorită conținutului ridicat de fibre zeama de varză este benefică pentru inimă deoarece ajută la scăderea concentrației colesterolului rau (LDL) și previne astfel îngroșarea vaselor sanguine. Tocmai de aceea, zeama de varză este recomandată și persoanelor care au tensiunea scăzută. Fibrele curăță colesterolul rău de pe pereții arterelor și vaselor de sânge precum și la eliminarea lor din organism. Astfel, consumul de varză murată echilibrează nivelul de colesterol. Acest lucru poate preveni ateroscleroza, infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale si o varietate de alte probleme cardiovasculare.

Zeama de varză este recomandată și persoanelor care suferă de cumularea pietrelor la rinichi, dar și celor care suferă de gastrită cu aciditate scazuta si giardioza. Se consuma timp de 2-3 saptamani cate jumatate de pahar cu aceasta zeama, de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa.

Zeama de varză, bună pentru lipsa de vitamine și glicemia

Zeama de varză este benefică în cazul persoanelor care au lipsă de vitamine din organism. Fierul din varza murată ajuta la prevenirea anemiei și atenuarea efectelor secundare asociate cu această afecțiune, precum durerile de cap, oboseala sau tulburările cognitive. Varza murată poate regla glicemia datorită conținutului bogat în fibre deoarece acționează ca un absorbant pentru zaharuri, iar acestea pot fi eliberate treptat din organism, fără a suprasolicita pancreasul. Zeama de varză este recomandată și în curele de slabire deoarece vitaminizează organismul și îl detoxifică. În plus, zeama de varză poate fi băută după o petrecere în care s-a exagerat cu alcoolul deoarece combate mahmureala și te scapă de dureri de cap și de senzația de vomă.

În consumul de zeamă de varză trebuie avut în vedere faptul că are mult sodiu, care poate fi dăunător persoanelor care se confruntă cu boli cardiovasculare sau renale.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

ASF: Fondurile de pensii private obligatorii sunt în creştere

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 86,261 miliarde de lei, la ...