STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » EVENIMENT » Primăria Suceava construieşte o creşă pentru 110 copii

Primăria Suceava construieşte o creşă pentru 110 copii

Primăria Suceava construieşte o creşă de dimensiuni mari, pentru un efectiv de 110 copii, pe Dealul Mănăstirii, la intrarea în municipiu dinspre Botoşani, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, edilul Ion Lungu.

El a precizat că a depus deja la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei documentaţia necesară pentru a demara această investiţie.

Sunt patru tipuri de creşe, iar noi facem cea mai mare cu 10 – 11 grupe de copii şi 110 locuri. Aria construită va fi de 2.489,18 metri pătraţi, aria desfăşurată de 2.409,13 metri pătraţi, lungimea de 97,60 metri, lăţime 34,10 metri. Creşa va fi cu energie redusă, vom avea montate panouri fotovoltaice, va avea spaţii verzi generoase, locuri de joacă etc. Totul va fi în concordanţă cu ceea ce înseamnă proiect verde, a arătat primarul Sucevei.

Potrivit lui Lungu, Primăria Suceava se află printre primele care au depus documentaţii la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin care s-a solicitat construirea unei creşe de dimensiuni mari.

În prezent, în municipiul Suceava funcţionează o singură creşă de stat ce asigură servicii de îngrijire şi supraveghere pentru bebeluşi şi copii mici cu vârsta de până la trei ani şi dispune de 150 de locuri.

Ziarulevenimentul.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

ASF: Fondurile de pensii private obligatorii sunt în creştere

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 86,261 miliarde de lei, la ...