Acasă » EVENIMENT » Biden şi Putin acceptă un summit propus de Macron

Biden şi Putin acceptă un summit propus de Macron

Preşedinţii rus Vladimir Putin şi american Joe Biden au acceptat luni să se întâlnească în cadrul unui summit propus de către omologul lor francez Emmanuel Macron, cu condiţia ca Rusia să nu invadeze până atunci Ucraina, un anunţ-surpriză care intervine în pofida faptului că un război este considerat iminent, relatează AFP.

”Preşedinţii Biden şi Putin au acceptat fiecare principiul unui summit”, şi-a exprimat Palatul Élysée mulţumirea într-un comunicat, precizând că negocierile urmează să fie lărgite, într-o a doua etapă, la toate părţile implicate” în criza ucranană. Acest summit ”va putea avea loc numai dacă Rusia nu invadează Ucraina”, a avertizat însă preşedinţia franceză.

Joe Biden se va întâlni cu Vladimir Putin ”dacă nu a avut loc o invazie”, a confirmat Casa Albă. Kremlinul a comentat iniţial. ”Statele Unte se angajează să continue diplomaţia până în momentul când când va începe o invazie”, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

”Suntem, de asemenea, pregătiţi să impunem consecinţe rapide şi dure dacă Rusia alege, în schimb, războiul”, a avertizat ea, ”iar în prezent Rusia pare să continue pregătiri în vederea unui atac la scară mare în Ucraina, foare în curând”.

Conţinutul unui summit urmează să fie pregătit să de către secretarul de Stat american Antony Blinken şi de omolgul său rus Serghei Lavrov, în cadrul reuniunii lor prevăzute joi, a pecizat Palatul Élysée. Parisul face acest anunţ în contextul în care Rusia şi Ucraina au continuat duminică să se acuze reciproc de fatul că sunt de vină de confruntări armate în Donbas, în estul separatist al Ucrainei.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primarul din Tg. Frumos, dat pe mâna procurorilor. ANI l-a prins cu fals în declarații. Vatamanu: Probabil vor să vadă dacă am achitat impozitele și taxele aferente

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și ...