Acasă » REGIONAL » Harlau » Bucureștean prins de polițiștii din Hârlău conducând o mașină fără ITP și poliță RCA

Bucureștean prins de polițiștii din Hârlău conducând o mașină fără ITP și poliță RCA

În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi asigurarea unui climat de ordine corespunzător.

În cadrul acțiunii au fost controlate 6 societăți comerciale, au fost verificate 19 autovehicule și 5 atelaje hipo, fiind legitimate 41 de persoane.

Totodată, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 6.685 lei, dintre care 10 conform Legii nr. 61/1991, 9 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 2 conform altor acte normative.

Spre exemplu, un bărbat de 47 de ani, din comuna Cotnari, judeţul Iaşi, a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, întrucât aprovocat scandal în loc public, adresând injurii, cuvinte şi expresii jignitoare unei femei.

 Un bărbat de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, având inspecţia tehnică periodică expirată şi nedeţinând poliţă de asigurare RCA valabilă. Acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 1.305 lei, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 şi cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii 132/2017. Totodată, i-au fost retrase  plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi  certificatul de înmatriculare.

 

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reguli de respectat pentru vânzări online fără riscuri

Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele ...