Acasă » REGIONAL » Pascani » Protest la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, din cauza tăierii sporurilor. Veniturile asistenților și infirmierilor, mai mici cu 500 lei
thomplast
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Protest la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, din cauza tăierii sporurilor. Veniturile asistenților și infirmierilor, mai mici cu 500 lei

Protest spontan la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. În această dimineață, o parte dintre asistenții medicali și infirmieri au protestat în fața unității spitalicești, nemulțumiți de diminuarea procentului sporurilor de sâmbătă și duminică sau sărbătorilor legale.

 

Aceste diminuări care afectează sute de salariați au condus implicit la scăderea, veniturilor acestora, astfel că oamenii au ieșit la protest. Activitatea din spital nu a avut de suferit, întrucât au fost prezenți salariații din tura de noapte și angajați veniți de acasă. Conform liderului de sindicat, problema nu a fost remediată în niciun fel, iar protestele vor continua până când se va găsi o soluție.

 

”Am stat la discuții cu managerul, dar nu am ajuns la nicio înțelegere. Protestul o să continue și mâine dimineață . Activitatea pe spital nu a avut de suferit pentru că la protest au venit colegii din tura de noapte și colegi de acasă pentru că fiind un protest spontan nu am vrut să dăm posibilitatea domnului director să mai taie ceva din salarii și la cei care lucrează”, a declarat Mirela Ungureanu, liderul de sindicat al angajaților Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

 

Potrivit liderului de sindicat, pe data de 14 ianuarie, managerul Costică Pânzaru a anunțat că sporurile de weekend și sărbătorile legale vor fi diminuate cu 50%. Afectați sunt asistenții medicali, infirmierii și liftierii. Astfel, aceștia vor primi cu 500 lei mai puțin față de luna precedentă.

 

”Noi nu am primit încă fluturașii, dar începând cu 14 ianuarie, la raportul de gardă domnul director a anunțat că spitalul nu are bani și că o să înceapă să ia o serie de măsuri, măsuri care au început cu tăierea sporului de sâmbăta și duminica și sărbătorile legale la 50%. În luna decembrie plătindu-se 100% sporul, iar acum 50% o să primim cu 400, 500 lei mai puțin decât luna precedentă. A tăiat sporul 10% de la liftieri, era singurul spor pe care îl aveau și ei sunt afectați pentru că și lor li se ia 50% din plata orelor de sâmbăta și duminica. Acestea suntem măsuri pe care au au zis că o să le aplice începând cu 1 ianuarie, asta din discuțiile pe care le-am avut cu dumnealui și alte măsuri de la 1 februarie cum ar fi plata gărzilor la medici de luni și până vineri la 50% în loc de maximum de 75% cum a fost plătit până acum, la gărzile de sâmbătă și duminică nu umblă, o să fie plătite în continuare cu 100%. Dumnealui zice că tot începând de la 1 februarie o să scoată garda pe Ortopedie, iar gărzile pe laborator și radiologie o să fie plătite 12 ore începând de la 19:00 la 07:00, nicidecum de la 2, cum sunt plătite celelalte gărzi”, a precizat Mirela Ungureanu.

 

Nu se știe deocamdată care este cauza ce a condus la lipsa fondurilor pentru plata angajaților, dat fiind faptul că unitatea spitalicească era pe excedent.

 

”L-am întrebat pe domnul director din ce cauză dintr-o unitate care era pe execedent, dintr-o unitate care avea bani să-și plătească salariații înainte ca de la Casa de Asigurări să ne vină bani pe serviciile făcute în luna precedentă s-a ajuns să nu aibă cu ce să-și plătească salariile în ianuarie pentru că dumnealui umbla în ianuarie să împrumute bani ca să aibă cu ce să își plătească angajații. Noi am primit salariile în ianuarie pe data de 17, în loc de 15. Răspunsul a fost că el a greșit, își asumă și o să răspundă, nu am primit niciun răspuns oficial”, a adăugat liderul de sindicat.

 

Salariații au cerut și sprijinul Primăriei Pașcani. ”La Primărie a fost în audiență domnul președinte Iulian Cozeanu, a avut discuții cu doamna viceprimar, cu doamna secretar care este președinta Consiliului de Administrație a spitalului și căreia i-am prezentat și eu la Consiliu de Administrație din luna ianuarie situația din unitatea noastră. Dumneaei a zis că o să mai urmeze negocieri, discuții pentru a încerca să remedieze problema”, a precizat Mirela Ungureanu.

 

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Hârlăuanii rămân fără apă potabilă

În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă de 100 mm diametru, ApaVital se ...