Acasă » REGIONAL » Pascani » Buget DIMINUAT pentru comuna Mircesti. Investitiile continua, promite primarul Antalut
pmp

Buget DIMINUAT pentru comuna Mircesti. Investitiile continua, promite primarul Antalut

Venituri financiare mai mici, comparativ cu anii precedenti, pentru comuna Mircesti. Cu aproximativ trei treimi s-a diminuat bugetul pentru investitii asta in ciuda faptului ca sateanii si-au achitat taxele si impozitele locale in proportie de peste 94%. Primarul comunei Mircesti, Petre Antalut (FOTO) ne-a precizat faptul ca desi bugetul alocat de catre institutiile de stat pentru investitii este foarte mic, lucrarile de modernizare a comunei vor continua, ce-i drept mai greu.

 

„In ultimii ani de zile procentul de colectare a taxelor si impozitelor locale este de peste 94%, un procent bun care ajuta la dezvoltarea comunei. Nu inteleg concret de ce ni s-a taiat de la buget bani pentru investitii. Probabil cei de la Consiliul Judetean au aplicat criterii politice”, a declarat primarul Petre Antalut.

 

Edilul sef a spus ca va continua proiectele pe care le are deja in derulare dar si pe cele care urmeaza sa le implementeze. Comuna pe care o conduce de cateva mandate beneficiaza in aceasta perioada de investitii cu fonduri europene dar si guvernamentale. „Incercam sa atragem cat mai mute fonduri pentru comuna din surse externe, altele decat cele de la bugetul local. Avem un proiect de 1 000 000 de euro care face referire la asfaltarea unei lungimi de 6,2 km de drum comunal. De asemenea, tot la capitolul investitii, am reusit sa atragem o suma de 300.000 euro pentru reabilitarea Caminului Cultural din satul Iugani. Mai urmeaza sa inceapa lucrarile de reabilitare si modernizare a scolii din Iungani, indeplinim conditiile cerute pentru finantare si in perioada urmatoare vom semna contractul, si vom reabilita, moderniza si dota cu ce este necesar dispensarul din comuna, fiind vorba despre o investitie de 350.000 euro”, a mai precizat pentru Jurnalul Regional primarul din Mircesti.

De asemenea, edilul sef a mai spus reporterilor nostri ca doreste sa construiasca o gradinita in satul Iugani, unde sunt cei mai multi copii. „S-a realizat un proiect in acest sens, iar la ora actuala se afla in analiza la AFIR. Suma necesara ar fi de aproximativ 220.000 euro”, a conchis Petre Antalut.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...