Acasă » REGIONAL » Pascani » Iată lista celor ce decid excluderea lui Chirica și aliaților lui din PSD!
pmp

Iată lista celor ce decid excluderea lui Chirica și aliaților lui din PSD!

Şedinţa de ieri a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) s-a amânat pentru astăzi. Au fost invitaţi, pentru a se apăra, Mihai Chirica, Gabriel Harabagiu şi Sorin Iacoban. Excluderea se va tranşa în Comitetul Executiv Judeţean, care va avea loc săptămâna viitoare.

Conducerea organizaţiei judeţene a PSD Iaşi se va reuni astăzi pentru a dezbate situaţia din partid a lui Mihai Chirica şi a apropiaţilor săi. Iniţial, şedinţa Biroului Permanent Judeţean (BPJ) ar fi urmat să aibă loc ieri, dar a fost amânată. O decizie finală în privinţa excluderii lui Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a fostului deputat Sorin Iacoban va fi luată săptămâna viitoare, la Comitetul Executiv Judeţean (CEJ). Acest for cuprinde primari, parlamentari şi şefi de organizaţii locale din tot judeţul. La şedinţa BPJ de astăzi au fost convocaţi atât cei trei propuşi pentru ex­cludere, cât şi ceilalţi doi social-democraţi (Paul Boişteanu – şef organizaţie Iaşi şi Gabriel Teodorescu – secretar organizaţie Iaşi) propuşi pentru „avertisment“. Cei cinci au făcut obiectul unei analize la nivelul Comisiei de etice a partidului.

 

Cine face parte din „completul de judecată“?

BPJ numără 25 de membri şi este condus de preşedintele Maricel Popa. Pe acesta îl secondează preşedintele executiv Victorel Lupu şi secretarul executiv Vasile Cîtea, în timp ce trezorier este Vasile Lupaşcu. Dintre parlamentari, în afară de Cîtea, mai au drept de vot Silviu Macovei, Vasile Axinte şi Camelia Gavrilă, restul având statut de invitaţi. Dintre primarii din judeţ, BPJ îi are în componenţă pe Ion Vatamanu (Târgu Frumos), Costică Postârnac (Ipatele), Dănuţ Nechifor (Ruginoasa), Ionel Oneaga (Gropniţa), Cătălin Lupu (Ciurea), Costel Iosub (Tătăruşi) şi Dumitru Pantazi (Paşcani). Vicepreşedinţi ai organizaţiei mai sunt Cristian Stanciu (lider al consilierilor judeţeni), Gabriela Nedelcu (fost deputat de Paşcani), Ovidiu Laicu (director Regionala de Drumuri Naţionale), Cristina Nichita (fost deputat), Paul Boişteanu (şef al organizaţiei municipale a PSD Iaşi) şi Florin Constantinescu (fost senator). Alţi patru membri ai BPJ sunt Mihaela Ivancia (consilier judeţean), Bogdan Cojocaru (ministru al Comunicaţiilor), Bogdan Crucianu (consilier local, şef Casa de Cultură a Studenţilor) şi Ştefan Călin (şef al organizaţiei de pensionari PSD). În BPJ este şi Ion Pascal, reprezentant al sindicatelor, dar acesta nu are drept de vot. De-a lungul timpului, Mihai Chirica a avut conflicte în special cu Popa, Lupu, Cîtea, Axinte, Gavrilă, Postârnac, Laicu şi Nichita.

 

Şedinţă amânată din cauza unui protest?

Organizaţia judeţeană a PSD Iaşi ar fi amânat decizia de excludere din partid a lui Mihai Chirica de teama unui protest. Potrivit unor surse din PSD, ieri, unii membri şi simpatizanţi ai organizaţiei municipale erau determinaţi să meargă în număr mare la Direcţia Agricolă, la ora desfăşurării şedinţei conducerii organizaţiei judeţene. O încercare de mobilizare în acest sens a fost făcută încă de alaltăseară, printre cei care îndemnau la „revoltă“ numărându-se şi consilierul local Mihai Pintilei. De altfel, în cursul dimineţii, la redacţie a sunat o doamnă care a anunţat o „adunare publică“ la Direcţia Agricolă cu scopul de a-l susţine pe Mihai Chirica. În această notă ar putea fi interpretat şi comunicatul PSD prin intermediul căruia a fost anunţată amânarea şedinţei.

„Facem un apel la calm, înţelepciune şi echilibru pentru toţi care fac parte din PSD Iaşi“, se preciza în comunicat. O altă explicaţie vehiculată în PSD pentru amânarea şedinţei consta în posibilitatea neîndeplinirii cvorumului pentru desfăşurarea BPJ. Din informaţiile „Ziarului de Iaşi“, organizaţia judeţeană nu era sigură pe prezenţa a cel puţin nouă membri ai forului. Nu în ultimul rând, pentru unii lideri din conducerea judeţeană nu ar fi clară poziţia tuturor primarilor şi şefilor organizaţiilor locale PSD din judeţ. Surse din partid au indicat că nu toţi ar vrea excluderea lui Chirica, ci mai degrabă o altă sancţiune disciplinară. Totodată, unele surse au invocat absenţa din oraş a parlamentarilor de Iaşi, „cei mai dornici în a participa la execuţia lui Chirica şi Harabagiu“, după cum s-a exprimat, sub anonimat, un lider judeţean.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...