Acasă » REGIONAL » Moldova » Campanie de prevenire a criminalității în mediul rural
thomplast

Campanie de prevenire a criminalității în mediul rural

„Împreună pentru o comunitate mai sigură!” este noua campanie de prevenire a criminalității în mediul rural, pe care o derulează Poliţia Română, cu sprijinul OMV Petrom, în perioada aprilie – iunie 2019.

 

Astăzi, 12 aprilie 2019, la Școala Gimnazială Rediu a avut loc lansarea acestei campanii de prevenire, la nivelul județului Iași.

Obiectivul campaniei este conștientizarea cetățenilor din mediul rural asupra importanței prevenirii în ceea ce privește furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum și importanţa asigurării antiefracţie, prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, priorităţi permanente ale Poliţiei Române.

Un segment important în desfăşurarea acţiunilor preventive este reprezentat de informarea cetățenilor din mediul rural cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte.

De asemenea, în cadrul activităților, polițiștii se vor adresa elevilor și vor aborda subiecte de siguranță, pe care aceștia le pot aplica acasă, la școală sau la joacă.

Demersul comun Poliţia Română – OMV Petrom este fundamentat de rezultatele pozitive obținute ca urmare a derulării a peste o mie de acțiuni preventive, comune, la nivelul întregii țări, din 2013 și până în prezent.

 

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Alternativa pentru Demnitate Națională – ADN, are coordonator la Pașcani în persoana lui Dragoș Ionescu

Dragoș Ionescu a fost numit astăzi, la Iași, coordonatorul politic al Alternativei pentru Demnitate Națională ...