Acasă » ECONOMIC » Afaceri » Carburanții s-au scumpit din nou azi, prețurile ajung la pragul de 7,60 de lei litrul
pmp

Carburanții s-au scumpit din nou azi, prețurile ajung la pragul de 7,60 de lei litrul

După o scumpire mare și o ieftinire mică, în doar patru zile a venit o nouă scumpire a carburanților, în această dimineață. Față de prețurile de ieri, Petrom a crescut azi și prețul benzinei și prețul motorinei cu cinci bani pe litru.

Carburanții s-au scumpit la 7,60 de lei litrul

Stația Petrom – liderul pieței de distribuție a carburantului din România – de pe strada Brașov din București afișează azi, 4 iulie, un preț al benzinei standard de 7,49 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,59 de lei pe litru, anunță Economica. Astfel, față de prețurile de ieri, Petrom a crescut azi și prețul benzinei și prețul motorinei cu cinci bani pe litru. Creșterea de azi anulează ieftinirea de patru bani pe litru care a avut loc la 2 iulie și crește ușor, cu un ban pe litru, prețurile de la pompă peste scumpirea record de la 1 iulie, determinată exclusiv de creșterea accizelor.

Prețul benzinei a crescut de la 1 iulie cu 43 de bani pe litru, iar cel al motorinei cu 40 de bani pe litru, ca urmare a creșterii accizei la carburanți, companiile petroliere transferând matematic în prețul final de la pompă acciza majorată cu cota de TVA aferentă.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Sursa: B1.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...