• Ileana Vulpescu este una dintre cele mai indragite prozatoare contemporane, autoarea bestsellerului „Arta conversatiei”, un roman vandut in tiraje impresionante atat inainte de 1989, cat si dupa Revolutie.
• Compania de Librarii Bucuresti (CLB) este cea mai importanta retea de librarii fondata inainte de 1989: in prezent, numara 45 de librarii, raspandite unitar in toate cele 6 sectoare ale capitalei.
Cartile Ilenei Vulpescu, una dintre cele mai indragite autoare romane contemporane, domina topul de vanzari al Companiei de Librarii Bucuresti din prima parte a anului 2017. De departe, cea mai vanduta carte a scriitoarei este „Preludiul”, cel mai recent roman, publicat chiar in luna aprilie a acestui an. Topul este completat de romanele „Arta conversatiei”, cea mai cunoscuta carte a Ilenei Vulpescu, si „Arta compromisului”. De asemenea, cititorii au fost interesati sa achizitioneze si caseta aniversara reunind cele 12 volume ale autoarei, produsa in editie limitata.
„Nu pot avea decat cuvinte de admiratie pentru omul si scriitoarea Ileana Vulpescu. In tineretea mea, Ileana si Romulus Vulpescu erau un reper pe scena literara, prin romanele doamnei Vulpescu si prin minunatele traduceri si editii bibliofile create de sotul ei, intelectualul rafinat care a fost Romulus Vulpescu. Cu timpul, desi scena literara s-a schimbat considerabil, romanele Ilenei Vulpescu si-au gasit noi cititori, in generatiile care au urmat, dovedind valoarea lor incontestabila. Compania de Librarii Bucuresti a fost intotdeauna alaturi de scriitoarea Ileana Vulpescu si astazi nu putem fi decat mandri ca e una dintre cele mai bine vandute autoare in reteaua noastra de librarii”, a marturisit Marieta Seba, Director General al Companiei de Librarii Bucuresti.
Ileana Vulpescu este una dintre cele mai indragite prozatoare romane contemporane. A debutat in revista „Familia” din iulie 1966, cu povestirea „Scrisoare catre un cunoscut”. In 1976, romanul sau „Ramas-bun” (Editura Cartea Romaneasca) a fost premiat cu Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. Cinci ani mai tarziu a primit Premiul „Ion Creanga” al Academiei Romane pentru romanul „Arta conversatiei” (Editura Cartea Romaneasca). In 1987 a primit premiul „Flacara”, pentru „Saruta pamantul acesta”. Din anul 1972, Ileana Vulpescu este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania. Cel mai cunoscut roman al sau este „Arta conversatiei”, care a devenit unul din cele mai vandute romane ale deceniului opt. Romanele i-au fost traduse in slovaca („Ramas-bun casei parintesti”), maghiara („Arta conversatiei”), italiana („Saruta pamantul acesta”) si franceza („Arta conversatiei”).
Anul acesta, Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, i-a oferit Ilenei Vulpescu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, pentru „contributia la cresterea valorii literaturii romane contemporane”.