Acasă » REGIONAL » Pascani » FOTO | ATAC la SANATATE. Sute de familii sunt condamnate sa traiasca in praf din cauza nepasarii celor de la judet. Dupa ce au fost UNSI pe functii au uitat de promisiuni
SONY DSC

FOTO | ATAC la SANATATE. Sute de familii sunt condamnate sa traiasca in praf din cauza nepasarii celor de la judet. Dupa ce au fost UNSI pe functii au uitat de promisiuni

Sezonul cald este un chin pentru numeroase familii aflate cu domiciliul intre doua localitati apropiate municipiului Pascani. Drumul care face legatura intre doua comune, Lespezi si Vanatori, arata ca o artera a unei civilizatii din Evul Mediu.

Artera pietruita este plina de denivelari si gropi. Zilnic, inca de la primele ore ale diminetii si pana seara tarziu, sute de masini sunt nevoite sa tranziteze zona iar in urma acestora se ridica praf absolut insuportabil. Bataia de joc din partea autoritatilor judetene dateaza de ani de zile, asta in ciuda numeroaselor reclamatii depuse de catre familiile din zona de-a lungul anilor. Promisiuni peste promisiuni au fost facute de catre oficialitatile judetene in prag de alegeri electorale dar au au fost uitate la scurt timp dupa ce au ajuns pe functii.

Drumul judetean DJ 208 N se afla pe lista de prioritati a celor de la judet de cativa ani. Indiferent cine se afla la putere, mai apoi obiectivul este ignorat din motive necunoscute. Prioritate la investitii au localitatile din apropierea municipiului Iasi si nicidecum cele din judet. De ani de zile cetatenii din zona sunt prostiti ca drumul respectiv intra la finantare.

„Priviti cam ce praf se face la fiecare masina care trece. Si nu trec cu viteza ca nu au cum, drumul asta este plin de prundis, denivelari si gropi. Zilnic stam si traim in praf. Vara este un chin pentru noi. Cu totii am vorbit la primarie, si la cea din Vanatori si cea din Lespezi, ca drumul leaga doua comune, si primarii au spus ca nu au ce face. Este drum judetean si nu au voie sa intervina. Au discutat si ei pe la judet dar cine sa-i bage in seama. Ii intereseaza pe cei de la birouri si politicienii de acolo ca noi, copiii nostri, stam in praf? Este bataie de joc, asta-i Romania! Ii mai voteaza dracu` de acum”, a precizat pentru Jurnalul Regional o sateanca, de circa 50 ani, din zona.

La scurt timp, fotoreporterii nostri au fost asaltati de catre alti cetateni care la fel s-au plans de situatia din zona. Cei de la judet se plang la randul lor ca nu au bani insa, spun ei, drumul respectiv este prins pe lista de prioritati de asfaltare. De mentionat faptul ca pe tronsonul DJ 208 N nu exista asfalt pe o suprafata de 5,8 km, intre cele doua comune, restul drumului fiind cu covor asfaltic.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

  1. la Crivesti comuna Vanatori este aceeasi situatie praf, praf si iar praf

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

FOTO | Accident rutier MORTAL în comuna Războieni

Început de săptămână cu o tragedie. Un accident grav a avut loc în această dimineață ...