Acasă » ECONOMIC » Cât a costat turneul lui Klaus Iohannis din Africa? Ce răspuns a transmis Administrația Prezidențială (VIDEO)

Cât a costat turneul lui Klaus Iohannis din Africa? Ce răspuns a transmis Administrația Prezidențială (VIDEO)

Președintele se arată consecvent. Consecvent în sfidare. Administraţia Prezidenţială a răspuns sec unei solicitări din partea jurnaliștilor privind cheltuielile pentru deplasările externe. Zborurile intră la categoria informațiilor clasificate. Precizările vin după ce Klaus Iohannis a spus că va instrui biroul de presă să informeze despre costurile turneului african, informează B1 TV.

“Iar în ce privește cheltuielile, sigur că aceste lucruri vin cu niște cheltuieli, voi instrui serviciul presă să vă dea o informare conform legii”, a spus Iohannis, când a fost întrebat de un jurnalist Libertatea, despre costuri.Administraţia Prezidenţială a transmis un răspuns oficial la solicitarea Libertatea, referitoare la costurile turneului oficial efectuat de şeful statului, recent, în Africa, privind detalierea cheltuielilor necesare pentru aceste deplasări externe, pe destinaţii, perioade şi categorii. Reprezentanții instituției au transmis că „nicio informaţie din cuprinsul sau asociată acestora nu poate fi comunicată, fiind exceptate de la accesul liber al cetăţenilor”.

În ceea ce priveşte cheltuielile cu cazarea în turneu, Administraţia Prezidenţială a transmis că acestea sunt disponibile prin intermediul cadrului de transparenţă în materie de execuţie bugetară. Singura informaţie la care Biroul de Presă a răspuns a fost cea legată de componenţa delegaţiei oficiale a preşedintelui Klaus Iohannis. Aceasta în pofida faptului că solicitarea a fost adresată după ce Klaus Iohannis a spus, în timpul vizitei în Capul Verde, că va instrui Biroul de presă să dea o informare despre costurile turneului în Africa.

La întrebarea privind costurile defalcate privind transportul cu aeronava oficială, în turneul prezidenţial, Administraţia Prezidenţială a transmis că „detalierea cheltuielilor necesare pentru aceste deplasări externe, pe destinaţii, perioade şi categorii, nu este posibilă, întrucât această operaţiune poate genera situaţii de încălcare a prevederilor legale referitoare la protecţia informaţiilor clasificate, deoarece o parte consistentă dintre datele şi informaţiile solicitate de dumneavoastră sunt clasificate”. 
Mai multe pe B1.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...