Acasă » POLITIC » Câte milioane s-au cheltuit în campania electorală. Un candidat a avut doar finanțări private
nomad

Câte milioane s-au cheltuit în campania electorală. Un candidat a avut doar finanțări private

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat, joi, sumele pe care candidații la alegerile prezidențiale susțin că le-au cheltuit în campania electorală.

Candidatul PSD Viorica Dăncilă a avut în campaniile pentru cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale finanţări private în valoare de 3,2 milioane de lei, care s-au adăugat celor 16,6 milioane reprezentând finanţare publică.

În schimb, candidatul PNL Klaus Iohannis a beneficiat doar de finanţare publică, totalizând 18,4 milioane de lei, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, citate de News.ro.

Dintre candidaţii independenţi, care au avut doar finanţări private, Viorel Cataramă este cel care investit cea mai mare sumă în campanie, respectiv 1,3 milioane de lei.

”Valoarea totală a contribuţiior electorale depuse de competitorii electorali pentru finanţarea campaniei electorale la alegerile pentru Preşedintele României din data de 10 noiembrie 2019 este de 70.258.904,02 lei, iar suma totală a contribuţiilor declarate de competitorii electorali la alegerile prezidenţiale din data de 24 noiembrie 2019 este de 1.956.000,00 lei. Din valoarea totală a contribuţiilor electorale declarate în primul tur de scrutin, 69.679.729,11 lei reprezintă totalul contribuţiilor electorale ale partidelor politice, alianţelor politice şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, iar 579.174,91 lei reprezintă valoarea totală a contribuţiilor electorale ale candidaţilor independenţi”, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă.

Prezentăm datele privind finanţarea campaniei pentru primul tur, aşa cum a fost transmisă de AEP:

Pentru cel de al doilea tur, datele sunt următoarele:

Au dreptul la rambursarea cheltuielilor electorale doar competitorii electorali care au obţinut minimum 3% din totalul voturilor valabil exprimate. Sursa: News.ro
G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Modificarea adusă de parlamentari hotărârii privind starea de alertă creează probleme. Orban: ”Vor fi întârzieri”

De joi, Guvernul va fi obligat să cumpere măşti de protecţie celor care nu-şi permit. ...