Acasă » CULTURAL » Câți bani face ÎPS Teodosie din afacerea cu îmbălsămări. Arhiepiscopia Tomisului are propria casă funerară cu servicii complete

Câți bani face ÎPS Teodosie din afacerea cu îmbălsămări. Arhiepiscopia Tomisului are propria casă funerară cu servicii complete

ÎPS Teodosie încearcă să urmeze modelul economic al Patriarhului Daniel. Arhiepiscopia Tomisului a intrat în afaceri, în dorința unor câștiguri suplimentare.

Arhiepiscopia Tomisului este asociat unic într-un business cu pompe funebre, care are sediul în Constanța. ÎPS Teodosie a încercat de-a lungul timpului să facă performanță în domeniul economic, asemenea Preafericitului Daniel, care a ridicat un adevărat imperiu la Patriarhia Română.

ÎPS Teodosie vrea să devină lider de piață

În urmă cu șapte ani, ÎPS Teodosie a intrat într-o afacere cu sicrie și îmbălsămări, după ce Arhiepiscopia Tomisului a deschis un SRL, având obiect principal: ”activități de pompe funebre”.

Lumina Servicii Funerare SRL are sediul la Palatul Arhiepiscopal din Constanța, având punct de lucru în Strada Trandafirului nr 42. Aici, la parterul unui bloc, se află Casa Funerară Sfântul Andrei, care funcționează non-stop și oferă servicii complete, de la coroane, sicrie și transport, până la eliberare certificate de deces, îmbălsămare și chiar consiliere psihologică. De asemenea, firma mai are un punct de lucru în localitatea Lumina.

Încă de la inaugurare, firma de pompe funebre urma să devină lider pe piața locală, după ce Teodosie a dat ”ordin pe unitate” ca toate parohiile importante din județ să afișeze panouri publicitare pentru firma Arhiepiscopiei, potrivit dezvăluirilor făcute de jurnaliștii constănțeni.

Cifre modeste pentru afacerea arhiepiscopiei

Lumina Servicii Funerare SRL a avut, totuși, venituri modeste, care au mai crescut ușor în timpul pandemiei. Astfel, în 2020, cifra de afaceri a societății a crescut la 175.730 de lei (de la 115.230 lei, în 2020). În anul următor, veniturile au rămas cam la același nivel (179.430 lei), iar în 2022 (ultimul declarat la Ministerul Finanțelor) au scăzut la 97.330 lei.

În ceea ce privește profitul, firma a început cu stângul, înregistrând o pierdere de 2.000 de lei, în primul an de activitate, iar în prezent este pe plus cu 32.878. Pe hârtie, societatea are un singur angajat și datorii de 2.611 lei. Administratorul societății este preotul constănțean Paul Parlică.

Mai mult, pe fanatik

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...