Acasă » EVENIMENT » Ce avantaje va avea România după intrarea în Spațiul Schengen. Îndeplinim toate condițiile pentru aderare

Ce avantaje va avea România după intrarea în Spațiul Schengen. Îndeplinim toate condițiile pentru aderare

Vin vești cu privire la aderarea la spațiul Schengen. Experții olandezi și suedezi care au făcut o evaluare suplimentară a României au întocmit un raport pozitiv.

Ar putea însemna un vot favorabil din partea Olandei, țară care până acum se opunea extinderii. Austria însă tot nu ne vrea deocamdată în Schengen.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, misiunea de evaluare a implementării aquis-ului Schengen s-a derulat cu succes pe 17 noiembrie la București și la Istanbul. Din această misiune au făcut parte și experți olandezi și suedezi, pe lângă cei germani și cehi, dar și reprezentanți ai Comisiei Europene. Raportul lor confirmă că România este pregătită pentru aderarea la spațiul Schengen spulberând astfel temerile unor țări precum Olanda sau Suedia.

Raportul subliniază printre altele că România respectă condițiile în materie de vize și infrastructura IT. În plus, personalul din consulate este bine pregătit în ceea ce privește riscurile și tendințele migratorii.
Teoretic, în acest moment, România îndeplinește toate condițiile aderării la spațiul de liberă circulație. Comisia Europeană a recomandat asta și, în plus, mecanismul de cooperare și verificare, așa-numitul MCV, care monitoriza progresele din justiție, a fost ridicat. Cu toate acestea, aflat într-o vizită în țările baltice, președintele Iohannis avertizează că s-ar putea totuși să nu fim primiți în Schengen chiar acum.
Sursa: știrileprotv.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Legenda mai puțin povestită a lui Moș Nicolae

De numele Sfântului Nicolae sunt legate mai multe poveşti creştine. Legenda lui Moș Nicolae vorbeşte ...