Acasă » LIFESTYLE » Sanatate » Ce și cum să mănânci de Paște ca să nu te îngrași. 10 sfaturi de la nutriționist
nomad

Ce și cum să mănânci de Paște ca să nu te îngrași. 10 sfaturi de la nutriționist

Masa bogată de Paști își poate pune amprenta atât asupra siluetei, cât și a sănătății. Pentru a nu avea probleme în această perioadă specială, de care ar trebui să ne bucurăm, Simona Dumitrescu, medic nutriționist, ne oferă 10 sfaturi prețioase, care ne vor ajuta să trecem peste sărbătorile pascale fără complicații.

Ouăle – câte mâncăm?

Contrar opiniei generale, un ou sau două pe zi pot face parte dintr-o alimentație sănătoasă. Atenție, totodată la cantitatea de colesterol și din alte alimente pe care le consumăm împreună cu ouăle (carne, pește, lactate). Un consum de un ou pe zi, deci, poate fi considerat sigur. Cu toate acestea, ar trebui evitate preparatele de ouă cu maioneză, dacă vrem să ne menținem silueta.

Mielul – prietenul sau dușmanul dietei?

Răspunsul la această întrebare depinde de cum este preparată carnea de miel. Drobul preparat cu carne slabă de miel, organe și verdețuri poate fi consumat cu încredere. De asemenea, stufatul de miel preparat cu ceapă și usturoi verde și friptura de miel fără grăsime cu garnitură de salată sau legume de sezon reprezintă preparate pe care le putem consuma fără să ne gândim la îngrășat. Atenție, totuși, dacă suferiți de probleme gastro-intestinale – mielul este o carne care se digeră mai greu, a transmis medicul nutritionist Simona Dumitrescu.

Pasca și cozonacul – răul necesar

O felie de cozonac sau de Pască nu dăunează. Este de preferat să nu o mănânci imediat după masă. O poți mânca, de exemplu, la micul dejun, cu un pahar de lapte sau ceai. Sau ca o gustare, între mese. Citește știrea integrală pe www.unica.ro

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Nemții anunță vaccinul anti-COVID 19. E realizat cu americanii și cu bani de la chinezi

O companie care cercetează tratamente personalizate pentru cancer a anunțat, marți, că va avea, în ...