Acasă » LIFESTYLE » Vedete » Legendă a muzicii românești de altădată, Gigi Marga a împlinit 90 de ani. A fost serbată la azilul din New York, unde locuiește
nomad

Legendă a muzicii românești de altădată, Gigi Marga a împlinit 90 de ani. A fost serbată la azilul din New York, unde locuiește

Marea artistă a muzicii românești, Gigi Marga, a împlinit ieri 90 de ani. Rămasă singură, vedeta a fost vizitată în căminul social de la periferia New Yorkului, unde a ajuns, de o familie de români care i-a adus un tort aniversar, iar autorităție i-au organizat un mic party.

Un nume aflat pe buzele multor tineri, care, datorită rezonanței a intra în foclorul urban, noilor generații le este puțin cunoscut faptul că Gigi Marga chiar există, și-a încheiat cariera după șase decenii de prodigioasă activitate muzicală și trăiește de 35 ani în Statele Unite. Patru decenii, cântecele artistei s-au auzit permanent în programele radio televiziunii, iar prezența sa era nelipsită de la petrecerile cu ștaif ale Bucureștiului de altădată.

Rămasă singură pe lume, mutată de autoritățile americane într-un cămin social după ce a fost  găsită mai mult moartă decât vie, izolată într-un mic apartament din cauza neputinței fizice la care a ajuns, doamna cântecului popular și a romanțelor n-a fost uitată. Câțiva vorbitori de limba română care o admiră i-au fost alături la această venerabilă aniversare, la azilul social unde a ajuns la începutul anului trecut. Din nefericire, vârsta sa își spune cuvântul și, dacă anul trecut a putut fi scoasă în oraș, la un cunoscut restaurant românesc, de ziua sa, anul acesta a fost celebrată în azil.

Celebrată de câțiva vorbitori de limba română

Gigi Marga s-a născut la București și a debutat în corul Patriarhiei. A făcut școala de muzică, apoi a cântat în corul Filarmonicii George Enescu. În Statele Unite a ajuns cu un turneu în 1986. Refuzul autorităților române din acea vreme de a-i prelungi permisiunea de ședere în afara granițelor a grăbit căsătoria sa, care a avut loc un an mai târziu, și în scurt timp a devenit cetățean american. „Parfumul florilor de crin”, „Din mici nimicuri”, „Chemare”, „Nu ştiu ce să cred” sunt melodii ce au făcut-o pe Gigi Marga o solistă de legendă.

Sursa www.realitatea.net

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

AUDIO | Andreea Antonescu s-a îmbătat cu iubitul ei la Iași și a sunat la 112

Ea a sunat la 112 şi a spus că e sechestrată într-un apartament dintr-un complex ...