Acasă » EVENIMENT » Cod galben şi cod portocaliu de ninsori viscolite în zone din 15 judeţe, până vineri seara

Cod galben şi cod portocaliu de ninsori viscolite în zone din 15 judeţe, până vineri seara

S-a emis primul cod portocaliu de viscol din această iarnă. Meteorologii anunță ninsori viscolite în zone din 15 județe din nordul țării.

Administrația Națională de Meteorologie a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00 de intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

”În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului”, a transmis ANM.

De asemenea, a fost emisă și avertizare meteo COD PORTOCALIU pentru intervalul 23 noiembrie, ora 22:00 – 24 noiembrie, ora 10:00 de intensificări susținute ale vântului, viscol.

În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m.

 Sursa: Româniatv.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...