Acasă » EVENIMENT » Justitie » Consilier local din Todirești, cercetat pentru furt de energie electrică

Consilier local din Todirești, cercetat pentru furt de energie electrică

Noi probleme ies la iveală pe numele unui consilier local din comuna Todirești. După ce zilele trecute presa a mediatizat faptul că Gabriel Gârbea, ales pe listele celor de la AUR, ar fi făcut unele manevre cu fonduri europene și este nevoit să returneze banii, acum acesta se confruntă cu un alt scandal.

Pe numele lui Gârbea există o plângere formulată de către cei de la E.ON cum că la un depozit de materiale pe care-l deține s-a intervenit pe distribuția de energie electrică. Evenimentul a avut loc pe data de 23 ianuarie a.c. Contactat telefonic, Gârbea a declarat zâmbind că de fapt s-a început campania electorală iar de vină sunt adversarii politici ai acestuia.

„Au fost domnii de la E.ON, au venit și au început și ei să râdă. Am patru becuri (foto articol trimis de Gârbea) la depozit și a zis că dacă furam, furam acasă curent nu aici. Să vă explic ce s-a întâmplat de fapt: nu primeam facturi E.ON în fizic. Le primeam pe o adresă de email greșită. Am fost deconectat pe data de 31 mai anul trecut. Eu am fost și am plătit apoi, cu tot cu reconectare, am dat vreo 29 de milioane (lei vechi n.r.). Și din nou nevenind facturile m-au deconectat. M-am dus, mi-au spus că este o problemă de emitere a facturilor. Am făcut solicitare să vină facturile pe hârtie”, a declarat Gabriel Gârbea, consilierul local din Todirești cercetat de furt.

„Când au fost emise pe hârtie, cum primarul este în mână cu poștașul, iar nu mi-au venit facturile. Și iar m-au deconectat. Am plătit reconectarea și nu știu ce au făcut ei acolo, or că au fost legate niște fire aiurea, nu știu ce s-a întâmplat că nu mă pricep, când au venit cei de la E.On au spus că acea conectare nu este bună sau ceva… . Eu nu am umblat acolo, contorul este pe un stâlp pe stradă, nu unde am eu depozitul. Tot cei de la E.ON m-au reconectat. Eu am zis că vreau să vină poliția, că era și contorul crăpat, să sesizeze poliția că știam că la acest lucru se va ajunge. Mi s-a zis, m-au întrebat de fapt dacă lucrătorii erau băuți, adică cei care m-au reconectat? Nu am comentat. E treaba lor!”, a mai spus Gârbea.

Întrebat de jurnalist de ce nu a descărcat aplicația E.On dacă știa că sunt probleme la facturare de atâta timp, un aspect care majoritatea clienților îl folosesc, acesta a spus inițial că „nu prea le are cu internetul și cu aplicațiile”. „Nu bag aplicații că nu vreau să am alte probleme. Au venit, au spus că e furt de curent, dar de fapt este vorba despre altceva acolo. Dar a început campania. De acum o să tot auziți probabil că am și amante și nu știu câți copii”, a conchis Gabriel Gârbea.

„La data de 23 ianuarie 2024, Secția 10 Poliție Rurală Ruginoasa a fost sesizată de reprezentanții unei companii de distribuție energie electrică și gaze naturale cu privire la faptul că la un stâlp de curent din comuna Todirești, județul Iași s-ar fi intervenit asupra grupului de măsurare a energiei.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului constatând situația de fapt împreună cu reprezentanții companiei în cauză, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, faptă prevăzută de art. 228 Cod Penal raportat la art. 92 din Legea 123/2012.

La finalul cercetărilor dosarul penal va fi înaintat parchetului competent cu propuneri legale”, ne-au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...