Acasă » CULTURAL » De Dragobete sunteți așteptați să sărbătoriți la Casa de Cultură
pmp

De Dragobete sunteți așteptați să sărbătoriți la Casa de Cultură

Pe măsură ce se apropie ziua de 24 februarie, inimile românilor bat în ritmul tradițiilor străbune. Cunoscut ca Dragobetele, acesta este momentul în care celebrăm iubirea la fel cum o făceau și strămoșii noștri. În orașul nostru, această sărbătoare capată o dimensiune cultural-artistică deosebita prin evenimentul organizat vineri, 23 februarie 2023.

Cu mare bucurie anunțăm desfășurarea celei de-a XI-a ediții a manifestărului dedicat acestei sărbatori autentice româneşti. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.00, în sala de spectacole a Casei De Cultură unde sunt invitați toți cei care doresc să experimenteze magia tradițiilor populare româneşti.

Ansamblul „Rapsozii Siretului” al Casei Municipale De Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani sub coordonarea lui Alexandru Gâmbuțã va fi prezent pentru a încânta publicul cu cântece și dansuri specifice zonei. Atmosfera va fi completată de prezența invitatului special – Ansamblul Lunca Moldovei din Pildeşti – Neamţ condus de coregraful Cristinel Pleşca, care promite un spectacol vibrant plin de culoare şi energie.

Acest eveniment reprezintã o oportunitate excelentã pentru comunitate să se reconecteze cu moştenirea culturalã localã și să creeze amintiri frumoase în spiritul Dragobetelui. Vom avea parte nu doar de un spectacol folcloric autentic, dar şi prilej pentru întreaga comunitate – indiferent de vârstă – să participe la celebrarea iubirii și primelor semne ale primăverii.

Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile; prin urmare, recomandăm sosirea din timp pentru asigurarea accesului. Este momentul ideal pentru ca fiecare dintre noi să onoreze tradiţiile şi să transmită mai departe spiritul dragostei pure specific neamului românesc.

Vineri seara ne promite astfel nu numai distracţie şi voie bună ci şi revigorarea identitāţii culturale locale printr-o incursiune vibrantă în folclor şi obiceuri dragosteşti autohtone.

About Eduard PANAIT

Jurnalist

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Elevii care deranjează ora pot fi trimiși în altă sală sub supravegherea altui profesor. Noul regulament din școli și noul Statut al Elevului, puse în dezbatere de Ministerul Educației

Noul regulament de organizare și funcționare a școlilor și noul Statut al Elevului, puse în ...