Acasă » REGIONAL » Pascani » Consilierii PNL nu au fost de acord cu majorarile salariale din Primaria Pascani. Viceprimarul este de parere ca liberalii nu stiu sa faca decat politica
pmp

Consilierii PNL nu au fost de acord cu majorarile salariale din Primaria Pascani. Viceprimarul este de parere ca liberalii nu stiu sa faca decat politica

Astazi, incepand cu ora 09.00, la Primaria Pascani a avut loc sedinta extraordinara de Consiliu Local. Proiectele aflate pe ordinea de zi au fost votate de plen la foc automat. Printre cele mai discutate proiecte s-a numarat cel ce face referire la majorarile salariale a angajatilor din administratia locala. Aici, la votarea lui, consilierii PNL au precizat faptul ca sunt salarii foarte mari comparative cu altele din mediul privat spre exemplu. Astfel ca nu au votat pozitiv acest proiect.

Consilierii PSD impreuna cu consilierul local PMP, Sorin Olariu, au acordat vot pozitiv iar ca urmare proiectul a fost aprobat.
Viceprimarul municipiului Pascani a precizat faptul ca cei de la PNL nu fac altceva decat sa blocheze unele proiecte, indiferent daca sunt favorabile municipalitatii.

“Cei de la PNL nu fac decat politica. Nu vad sa fie interesati de proiectele municipalitatii. Pana acum au spus ca sunt de accord cu salariile stabilite iar la sedinta, cand s-a suspus spre aprobare proiectul, s-au impotrivit. Nu poti lua niste drepturi unor angajati doar pentru ca esti de la un partid aflat in opozitie. Nu este normal si nici legal acest lucru”, a precizat, printre altele, Gabriela Nedelcu.

Liberalii au emis un comunicat de presa prin care au precizat motivele pentru care nu au acordat vot pozitiv pe unele proiecte.

“Consilierii locali PNL Pașcani doresc să enumere motivele pentru care nu au votat grila propusă de domnul primar privind salariile pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul aparatului de specialitate din subordinea sa: salariile din primărie trebuie să fie comparabile cu cele din mediul privat pentru același nivel de studii și profesii similare; in mediul privat, angajații nu primesc beneficii precum vor primi cei din primărie (vouchere de vacanță, indemnizații de hrană și alte sporuri); nu putem fi de acord cu salarii brute de peste 7.000 de lei pentru unii angajați cu funcții de conducere din cadrul primăriei; nu avem un impact bugetar pentru anul acesta și anul viitor, pentru a vedea ce efect vor avea aceste măriri de salarii asupra bugetului local”, precizeaza cei de la PNL prin Biroul de relatii cu presa.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Parcul industrial Pașcani, la intersecția autostrăzilor A7 și A8, va fi proiectat de grupului Goldbach

Proiectarea parcului industrial de la Pașcani ar putea începe în toamna acestui an. Administrația județeană ...